Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Nεότερα για την φωτιά στη Νότια Ρόδο

Nεότερα για την φωτιά στη Νότια Ρόδο

0
Dodekanisos

Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία στις 23:45 με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενημερωθήκαμε ότι αυτή την ώρα η φωτιά που ξέσπασε ανάμεσα Βάτι και Προφύλια, τελεί υπό ύφεση.

Νωρίτερα περίμεναν την έλευση μηχανήματος που θα έφθανε από τον Άγιο Ισίδωρο ώστε να ανοίξει πέρασμα στην συγκεκριμένη δύσβατη περιοχή και να μπορέσουν οι άνδρες που επιχειρούν να πλησιάσουν την φωτιά από πιο κοντινή απόσταση.

Οι άνεμοι εξασθένησαν αλλά ο κίνδυνος παραμένει για αυτό και ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής μαζί με την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και εθελοντές, παραμένουν κι επαγρυπνούν καθώς και υδροφόρες με μηχανήματα από Δήμο Ρόδου και περιφέρεια.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε έξω από το χωριό Βάτι, κοντά στο εκκλησάκι της Παναγιάς Γαλατούσας και λόγω του αέρα επεκτάθηκε γρήγορα σε συνδυασμό με τη δύσβατη περιοχή.

Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και των υπολοίπων υπηρεσιών απέτρεψε τα χειρότερα κατά γενική ομολογία.

Στον τόπο της φωτιάς εκτός απο τον διοικητή της ΠΥΡ, βρίσκονται ο δήμαρχος Ρόδου, οι αντιδήμαρχοι Αγαπητός Πάλλας και Γιώργος Πόκκιας ενώ εκεί  κατευθύνεται και ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

Αν δεν υπάρξει ξαφνική αλλαγή στην ένταση των ανέμων μέχρι το πρωί θα έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments