Αρχική Επικαιρότητα Νέα ονομασία αποκτάει σύντομα το facebook που θα λέγεται “meta”

Νέα ονομασία αποκτάει σύντομα το facebook που θα λέγεται “meta”

0
In this photo illustration, a Facebook logo on a computer screen is seen through a magnifying glass held by a woman in Bern May 19, 2012. Picture taken May 19, 2012. REUTERS/Thomas Hodel (SWITZERLAND - Tags: SOCIETY SCIENCE TECHNOLOGY)
Dodekanisos

Νέα ονομασία θα αποκτήσει λίαν συντόμως το facebook. Η νέα εταιρική του ονομασία θα είναι Meta. Είναι κάτι που δήλωσε ο ίδιος ο Mark Zuckerberg κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Oculus Connect της εταιρείας. Σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν, το «μετασύμπαν» είναι ένας εικονικός χώρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να αλληλεπιδρούν ψηφιακά ενώ παραμένουν συνδεδεμένοι με τον φυσικό κόσμο. Ο Zuckerberg πρόσθεσε επίσης ότι “η εταιρική δομή της εταιρείας δεν αλλάζει. Οι οικονομικές αναφορές της θα χωριστούν τώρα σε δύο λειτουργικά τμήματα: τα Reality Labs και την Οικογένεια Εφαρμογών».

Το businessinsider.com γράφει μεταξύ άλλων και τα εξής για το θέμα αυτό. «Το Facebook αντιμετώπισε δύσκολες εβδομάδες μετά τη διαρροή εγγράφων που αποκάλυψαν τις αμφιλεγόμενες επιχειρηματικές πρακτικές της εταιρείας. Έχει τονίσει ολοένα και περισσότερο την πρόθεση του να κινηθεί πως το …meta σύμπαν, το οποίο έχει χρησιμεύσει ως ευπρόσδεκτη απόσπαση της προσοχής για την εταιρεία. Ωστόσο, ενώ οι ειδικοί είπαν προηγουμένως στο Insider ότι η έμφαση στο metaverse είναι μια «ιδιοφυής» κίνηση μάρκετινγκ, η εταιρεία δεν είναι ακριβώς απαλλαγμένη από τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει τόσο εκτεταμένη δημόσια αντίδραση. Και η ίδια η αλλαγή ονόματος δεν αρκεί για να το σώσει από τον χείμαρρο της κριτικής. Η εταιρεία πιθανότατα προσπαθεί να «εκτρέψει τη συζήτηση από τα τρέχοντα προβλήματά της προς το μετασύμπαν, το οποίο είναι συναρπαστικό και φουτουριστικό», είπε στο Insider η Anne Olderog – ανώτερη συνεργάτιδα στην εταιρεία συμβούλων Vivaldi με 20 χρόνια εμπειρίας στη στρατηγική επωνυμίας. «Και πραγματικά, κανείς δεν καταλαβαίνει» το μετασύμπαν, το οποίο είναι «επίσης μια λαμπρή κίνηση».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments