Αρχική Videos 28η Οκτωβρίου: Το συγκινητικό μήνυμα από τον πιλότο της ομάδας «Ζευς»

28η Οκτωβρίου: Το συγκινητικό μήνυμα από τον πιλότο της ομάδας «Ζευς»

0
Dodekanisos

Ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας σκόρπισε ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας του F-16 της ομάδας «Ζευς». Ο οποίος πέταξε στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, για να τιμήσει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Μάλιστα έστειλε το δικό του ξεχωριστό μήνυμα στην Ελλάδα και τους Έλληνες.

Τα λόγια του πιλότου

«Ελληνίδες, Έλληνες χρόνια πολλά. Πέρασαν 81 χρόνια από τότε που η ελληνική ψυχή κοίταξε στα μάτια τον εχθρό και αντιστάθηκε. Πάλεψε και τελικά νίκησε επαληθεύοντας τα λόγια του Κωστή Παλαμά πως η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα», είπε ο πιλότος του F-16 της ομάδας «Ζευς».

Η απάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας

«Κύριε επισμηναγέ σήμερα τιμάμε αυτούς που στο έπος του 40 αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να είμαστε ελεύθεροι. Είμαστε ευγνώμονες στις Ένοπλες Δυνάμεις που μας προασπίζουν από κάθε κίνδυνο από γη, αέρα και θάλασσα» απάντησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Δείτε τα βίντεο

Ποιος είναι ο πιλότος της ομάδας «Ζευς»

Όπως αναφέρει το newsbomb.gr, στο πιλοτήριο του ελληνικού μαχητικού που πέταξε στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, ήταν ο 37χρονος Επισμηναγός (Ι) Χριστόδουλος Γιακουμής. Η καταγωγή του είναι από το Πέραμα.

ΟΧριστόδουλος Γιακουμής εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2002. Το 2007, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, ενώ το 2009 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+.

Ο επισμηναγός της Πολεμικής Αεροπορία υπηρετεί από το 2010 στην 340 Μοίρα και έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης οι 1300 εκ των οποίων σε αεροσκάφη F-16.

O επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής / newsbomb.gr
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments