Αρχική Videos “Να κάνουν πρώτοι οι Ρώσοι βήματα προς την ειρήνη!”

“Να κάνουν πρώτοι οι Ρώσοι βήματα προς την ειρήνη!”

0

Η γερμανική κυβέρνηση πιστεύει ότι η Ρωσία θα πρέπει να είναι η πρώτη που θα κάνει ένα βήμα προς την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία, δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Λετονίας Krisjanis Karins στο Βερολίνο. Ο Scholz υποστήριξε ότι του είναι σαφές ότι η Ρωσία έκανε επίθεση στην Ουκρανία και έτσι αυτή θα «πρέπει να κάνει κάτι» για να καταστεί δυνατή η ειρήνη.

Τόνισε μάλιστα ότι θα ήθελε καταρχήν να δει την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων. Ο Scholz δήλωσε ότι τώρα πρέπει να δοθεί προσοχή σε αυτό που περιέγραψε ως «την κατάσταση της πολιτικής ασφάλειας στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ». «Σε περίπτωση επίθεσης, θα υπερασπιστούμε μαζί κάθε εκατοστό του εδάφους της συμμαχίας», υποστήριξε ο Scholz. Διαβεβαίωσε για μια ακόμα φορά ότι η Δύση θα συνεχίσει «να υποστηρίζει την Ουκρανία όσο χρειάζεται».

Στο μεταξύ, η Λευκορωσία και η Κίνα ενδιαφέρονται για την εγκαθίδρυση της ειρήνης στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό και για την αποτροπή μιας κλιμάκωσης της κρίσης και είναι έτοιμες να καταβάλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση της περιφερειακής ειρήνης, αναφέρεται σε κοινή δήλωση των δυο χωρών. Οι ηγέτες τους, ο Αλεξάντερ Λουκασένκο και ο Σι Τζινπίνγκ έκαναν σχετικές συνομιλίες στο Πεκίνο. Επιπλέον, η Λευκορωσία και η Κίνα συμφώνησαν να εντείνουν τη συνεργασία ως μέρος της πρότασης της Κίνας για την παγκόσμια ασφάλεια.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments