Αρχική Videos “O πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει …μόνος του σε δυο χρόνια!”

“O πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει …μόνος του σε δυο χρόνια!”

0

«Πιστεύω ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα επιλυθεί μόνος του το επόμενο έτος ή σε δύο χρόνια», είπε σε ομιλία της στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών η Υπουργός Στρατού των ΗΠΑ Κριστίν Γουόρμουθ!

Υπογράμμισε ότι οι μάχες «αποδείχθηκαν πιο παρατεταμένες από ό,τι θα μπορούσε να υποτεθεί» «Θα ήταν παράλειψη να μην ανησυχούμε για τις υπάρχουσες στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας», είπε. Σύμφωνα με την εκτίμηση της Ουάσιγκτον, η Μόσχα μέχρι στιγμής δεν έχει χρησιμοποιήσει σημαντικό μέρος των αεροπορικών και ναυτικών της δυνάμεων, καθώς και των δυνατοτήτων στον κυβερνοχώρο, εξήγησε. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Κόλιν Καλ, τονίζοντας ότι η χρονική διάρκεια της σύγκρουσης δεν είναι προβλέψιμη και σύμφωνα με την άποψη του μπορεί να ολοκληρωθεί σε έξι μήνες, και ίσως σε δύο ή τρία χρόνια.

Ο Kahl πρόσθεσε ότι ελπίζει να λάβει υποστήριξη από το Κογκρέσο για τη χρηματοδότηση βοήθειας προς το Κίεβο ακόμη και λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες εκτιμήσεις για τη διάρκεια της σύγκρουσης. Οι δυτικές χώρες έχουν πρόσφατα αυξήσει τις προμήθειες όπλων και εξοπλισμού στην Ουκρανία. Η Μόσχα έχει επισημάνει πολλές φορές ότι η στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο δεν υπόσχεται τίποτα καλό και απλώς αναβάλλει τη σύγκρουση και η μεταφορά όπλων γίνεται νόμιμος στόχος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments