Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Ν. Σαντορινιός: Δεν κάνουμε εκπτώσεις στην ασφάλεια των επισκεπτών

Ν. Σαντορινιός: Δεν κάνουμε εκπτώσεις στην ασφάλεια των επισκεπτών

0
Dodekanisos

«Δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις στην ασφάλεια των επισκεπτών».

Αυτό δήλωσε, στην ΕΡΤ Ρόδου, με αφορμή την απόφαση της Τουρκίας ν’ απαγορεύσει τον απόπλου από και προς την Ελλάδα τουριστικών και εμπορικών σκαφών, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ανέφερε ότι η Τουρκία, μετά την υποβάθμισή της στους πίνακες απόδοσης σημαιών (υποβιβάστηκε στις χώρες με γκρι σημαία, από τη λευκή που κατείχε), επιδιώκει να μην ελέγχονται τα σκάφη που έρχονται στην Ελλάδα, κυρίως στο θέμα της ασφάλειας.

«Οι έλεγχοι, τόνισε, θα συνεχιστούν κανονικά και βάσει των διεθνών κανόνων ασφαλείας».

Ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής διαμήνυσε ότι η ελληνική πλευρά είναι ανοικτή σε διάλογο με τη γείτονα χώρα για τα θεσμικά ζητήματα, εκτιμώντας ότι θα βρεθεί τελικά λύση.

Όσον αφορά την Κω, ανέφερε ότι η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι δεν ξεχνά το νησί.

Κι αυτό γιατί όπως είπε,το ποσό των 8 εκ. ευρώ ενέκρινε για το λιμάνι της Κω, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το κονδύλι των 8 εκ. ευρώ αφορά στη μελέτη και τις εργασίες οριστικής επισκευής και αποκατάστασης των ζημιών στο λιμάνι, λόγω του σεισμού της 21ης  Ιουλίου.

«Πολύ σύντομα, είπε, θα προχωρήσουν και άλλες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών και την βελτίωση των υπολοίπων υποδομών του νησιού που υπέστησαν βλάβη».

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments