Αρχική Ροδίτικα δελτία τύπου Ν. Γερονικόλας: Θρηνούμε για τον θάνατο του εθελοντή

Ν. Γερονικόλας: Θρηνούμε για τον θάνατο του εθελοντή

0
Dodekanisos

Η Ρόδος από σήμερα θρηνεί έναν νεκρό από την καταστροφική πυρκαγιά. Θρηνεί τον Γεώργιο Χατζηνικόλα του Νικολάου, ετών 39, οικογενειάρχη, πατέρα δύο παιδιών, που άφησε τα πάντα πίσω του για να ριχθεί ως εθελοντής στη μάχη κόντρα στο πύρινο μέτωπο.

Ο Γιώργος Χατζηνικόλας ήταν ένας από τους ανώνυμους εθελοντές, από εκείνους που δεν ζήτησαν τίποτε για να πάνε στο μέτωπο, ούτε και αναζήτησαν την αναγνώριση στη συνέχεια. Ήταν ένας από τους χιλιάδες ανώνυμους, Αρχαγγελίτης στην καταγωγή και για όσους δεν το γνωρίζουν, από τον Αρχάγγελο υπήρξε η πιο μεγάλη και η πιο μάχιμη ομάδα νέων εθελοντών.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του, μα αυτό δεν είναι αρκετό. Ένας άνθρωπος έφυγε, ένας ανώνυμος Ροδίτης που πλέον θα μνημονεύεται με το όνομά του, όμως πίσω θα μείνει μια οικογένεια ακρωτηριασμένη και οφείλουμε να βρούμε τρόπο να της παρασταθούμε ουσιαστικά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, όπως να της παρασταθούμε στην από δω και πέρα ζωή της.

Ως παράταξη «Αρχή Οργάνωσης» έχουμε ήδη αναλάβει μια πρωτοβουλία, την οποία θα επικοινωνήσουμε απευθείας με την οικογένεια του εκλιπόντος εθελοντή – ήρωα.

Επίσης, ως υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Νίκος Γερονικόλας και ως παράταξη «Αρχή Οργάνωσης» συνολικά, καταδικάζουμε την εκτροπή από την ομαλότητα κατά τη διάρκεια της χθεσινής, αρχικά ειρηνικής, διαμαρτυρίας των εθελοντών.

Καταδικάζουμε τις χυδαίες ύβρεις που ακούστηκαν για το πρόσωπο του δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη. Η άσκηση κριτικής είναι ζητούμενη από όλες τις πλευρές, ωστόσο οι χυδαίες ύβρεις, οι φραστικές επιθέσεις σε βάρος του προσωπικού του ξενοδοχείου Mediterranean, οι φθορές που προκλήθηκαν στην ξενοδοχειακή επιχείρηση, όπως και στην είσοδο του κτηρίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δεν συνιστούν διαμαρτυρία, ούτε δημόσιο διάλογο και σίγουρα δεν αντικατοπτρίζουν τη θέληση των εθελοντών που βρέθηκαν χθες στην ιστορική πλατεία του νησιού μας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments