“Η Δύση θέλει να προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά στην Ορθοδοξία”

0
Dodekanisos

Δηλώσεις μέσω των οποίων φαίνεται ξεκάθαρα πως υπάρχει και θρησκευτική διάσταση στον πόλεμο της Ουκρανίας έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέϊ Λαβρόφ. Χαρακτηριστικά τόνισε και τα εξής:

“Η Δύση θέλει να προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά στην Ορθοδοξία και να βρεθεί ο Ορθόδοξος κόσμος υπό την ηγεσία του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος βρίσκεται υπό τον άμεσο έλεγχο των ΗΠΑ, εξαρτάται οικονομικά από αυτές και εκπληρώνει όλα τα καπρίτσια” τους”. Είναι μια δήλωση που μεταδόθηκε στα Ελληνικά από την Ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα.

Είναι φανερό πως υπάρχει πλέον μεγάλο πρόβλημα μεταξύ του Οικομενικού Πατριαρχείου και του Πατριαρχείου Μόσχας. Δεν είναι τυχαίο το ότι ορισμένοι κατηγορούν ανοιχτά το Φανάρι για το άνοιγμα που έχει κάνει στο Βατικανό και αυτό φαίνεται και από τις συζητήσεις περί σχεδιασμού για εορτασμό Κοινού Πάσχα Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών.

Ο κ. Βαρθολομαίος ο οποίος βρίσκεται στη Λισαβόνα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις σχέσεις του με τον Πάπα Φραγκίσκο, κάτι που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στους Ρώσους με τον Λαβρόφ να κάνει λόγο για ζημιά στην Ορθοδοξία. Ο Βαρθολομαίος στη Λισαβόνα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους “στενούς δεσμούς μεταξύ της Καθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας”, λέγοντας ότι οι σχέσεις του με τον Πάπα Φραγκίσκο είναι «κάτι περισσότερο από αδελφικές».

4 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments