Αύξηση στις τιμές σιταριού και καλαμποκιού

0
Dodekanisos

Οι τιμές του σιταριού αυξήθηκαν κατά 4% την Τρίτη, αφού υποχώρησαν σε χαμηλό 2 εβδομάδων, καθώς οι ανησυχίες για την προσφορά αυξήθηκαν. Οι τιμές του καλαμποκιού αυξήθηκαν επίσης κατά 2% εν μέσω επιθέσεων σε λιμάνια και αποθήκες στην Ουκρανία. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι σημαντικό ρόλο έχει παίξει η απόρριψη εκ μέρους της Ρωσίας της συμφωνίας για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα.
«Υπάρχουν φήμες για νέες επιθέσεις στην υποδομή σιτηρών του Δούναβη», δήλωσε ένας έμπορος σιτηρών με έδρα τη Σιγκαπούρη. «Ακόμα προσπαθούμε να προσδιορίσουμε την έκταση της ζημιάς».

Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να επαναλάβει τις συνομιλίες για τη συμφωνία που επέτρεψε στην Ουκρανία να εξάγει με ασφάλεια σιτάρι στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά «δεν έχουμε καμία απόδειξη ακόμη», δήλωσε ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) την Τρίτη 2 Αγυγούστου. Η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ, δήλωσε ότι η Ρωσία «θα πρέπει να επιστρέψει σε αυτή τη συμφωνία» εάν θέλει να πάρει το δικό της λίπασμα πίσω στις παγκόσμιες αγορές.
Τη Δευτέρα 1η Αυγούστου, το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) ανέφερε ότι η συγκομιδή χειμερινού σιταριού στις Ηνωμένες Πολιτείες πλησιάζει στο τέλος της, παρέχοντας το πολύ απαραίτητο αλεσμένο σιτάρι στην αγορά.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments