Αρχική Επικαιρότητα Michigan: Δείτε πως οι μαθητές μπήκαν χωρίς τη μάσκα στο σχολείο (vid)

Michigan: Δείτε πως οι μαθητές μπήκαν χωρίς τη μάσκα στο σχολείο (vid)

0
Dodekanisos

Η δύναμη που έχει ο απλός κόσμος προκειμένου να αντιταχθεί στις υποχρεωτικότητες που του κάνουν τη ζωή δύσκολη, αποδεικνύεται από ένα περιστατικό που έλαβε χώρα σε σχολείο του χωριού Manchester στην πολιτεία Michigan. Εκεί λοιπόν εμφανίστηκαν οι μαθητές χωρίς μάσκα, προσπαθώντας να μπουν μέσα στο σχολείο τους. Στο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, ακούγεται ένας αστυνομικός να μιλάει με γονείς που στέκονται έξω από το σχολείο.

«Εάν δεν θέλετε να μπείτε, δεν χρειάζεται», είπε ο αξιωματικός. «Δεν πρόκειται να εξαναγκάσω κανέναν, δεν θα βάλω μάσκες σε κανέναν, αυτό δεν είναι δουλειά μου».
Ένας γονέας τον ρώτησε: «Δηλαδή, μπορούν να μπουν χωρίς τη μάσκα;»
«Αυτή είναι μια διαταγή του νομού για την κομητεία και μια πολιτική του σχολείου ότι κάποιος που θα μπει, θα πρέπει να έχει μάσκα», εξήγησε ο αξιωματικός. Αφού είπε στους γονείς ότι δεν ήταν εκεί για να μαλώσει μαζί τους, ο αξιωματικός απομακρύνθηκε και οι γονείς είπαν στους μαθητές να “μπουν”.
«Δεν μπορούν να το επιβάλουν, δεν μπορούν να σας αγγίξουν, απλώς προχωρήστε και μπείτε μέσα».

 

Δυο μασκοφόροι υπάλληλοι του σχολείου στάθηκαν μπλοκάροντας την είσοδο του σχολείου ενώ μαθητές συνωστίζονταν τριγύρω, προσπαθώντας να μπουν μέσα. Μετά από περίπου ένα λεπτό συζήτησης με τους γονείς να τους ενθαρρύνουν να προχωρήσουν καθώς το προσωπικό δεν μπορεί να τους αγγίξει, οι μαθητές μπήκαν στο σχολείο.

Συζητώντας για τη σκηνή, ο Έφορος του σχολείου, Μπραντ Μπεζό, μεταξύ άλλων είπε: «Δεν θα ήθελα να αποκλείσω φοιτητές ή κάτι τέτοιο, οπότε σίγουρα έτσι μας προσπέρασαν, αλλά κάναμε τη δέουσα επιμέλειά μας και βεβαιωθήκαμε ότι κατάλαβαν ότι η είσοδος στο κτίριο χωρίς μάσκα δεν συμμορφώνεται ». Αφού μπήκαν, οι μαθητές χωρίς μάσκα φέρονται να μην μπήκαν στις τάξεις τους και αντίθετα στάλθηκαν σε ένα ξεχωριστό, απομονωμένο τμήμα του σχολείου για να εργαστούν το υπόλοιπο της ημέρας.

Ο εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας Derrick Jackson αναφέρθηκε στην εμπλοκή του τμήματος του στο περιστατικό, λέγοντας: «Οι αστυνομικοί είναι εκεί για να διατηρήσουν την ειρήνη, να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ηρεμήσουν, να αποκλιμακώσουν καταστάσεις, να εξηγήσουν και να συμβουλεύσουν».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments