Αρχική Videos Μετά την Κίνα και η Βραζιλία θέλει να μεσολαβήσει για την ειρήνη!

Μετά την Κίνα και η Βραζιλία θέλει να μεσολαβήσει για την ειρήνη!

0

Μετά την Κίνα και η Βραζιλία προσφέρεται να μεσολαβήσει προκειμένου να επιτευχθεί ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Είναι κάτι που επεσήμανε ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας Λουίζ Ινάσιο Λούλα, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7, η οποία πρόκειται να διεξαχθεί στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, αργότερα αυτόν τον μήνα. Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρωθυπουργό Μάρκ Ρούτε είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Η συνέχιση του πολέμου θα προκαλέσει μόνο περισσότερους θανάτους. Επομένως, πρέπει να βρούμε κάποιον που θα είναι σε θέση να συζητήσει την ειρήνη, και η Βραζιλία είναι έτοιμη για αυτό». Ο Λούλα είπε ότι, πριν από τις σχετικές διαπραγματεύσεις του με τον Ρούτε, είχε ήδη συζητήσει το θέμα με τον Κινέζο πρόεδρο και τον Βρετανό πρωθυπουργό και ότι θα το θέσει με τον πρόεδρο της Ινδονησίας και πολλούς άλλους ηγέτες με τους οποίους σχεδιάζει να συναντηθεί στη σύνοδο κορυφής της G7.

Ο Λούλα υπενθύμισε ότι η χώρα του είχε καταδικάσει «τη ρωσική στρατιωτική εισβολή» σε ψηφοφορία του ΟΗΕ αλλά πλέον τονίζει ότι «τώρα είναι ώρα για διπλωματία, όχι για πόλεμο», τόνισε. Νωρίτερα, ο Λούλα χαρακτήρισε τη Ρωσία εγγυητή μιας μακροχρόνιας παγκόσμιας ειρήνης και πρότεινε την ανάπτυξη ενός νέου διεθνούς σχήματος για έναν πιθανό διάλογο μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, λέγοντας ότι είναι έτοιμος να μεσολαβήσει σε οποιεσδήποτε απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ουκρανού ομολόγου του Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments