Αρχική Videos “Αν χρεοκωπήσουμε ολόκληρος ο κόσμος θα αντιμετωπίσει προβλήματα”

“Αν χρεοκωπήσουμε ολόκληρος ο κόσμος θα αντιμετωπίσει προβλήματα”

0

«Ολόκληρος ο κόσμος θα έχει πρόβλημα μετά από μια πιθανή χρεωκοπία στις Ηνωμένες Πολιτείες». Αυτό επεσήμανε με δηλώσεις του ο Τζο Μπάϊντεν κατά την διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τον ίδιο, η τρέχουσα κρίση δημιουργήθηκε από τους Ρεπουμπλικάνους, αφού οι ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα χρέη τους. Τόνισε ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας, η οικονομία της χώρας θα διολισθήσει σε ύφεση και η διεθνής φήμη της Ουάσιγκτον θα υποφέρει πολύ.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ενημέρωσε το Κογκρέσο τον Ιανουάριο για την έναρξη των «έκτακτων μέτρων» σε σχέση με την εκτιμώμενη επίτευξη του ανώτατου ορίου του εθνικού χρέους των 31,381 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Κογκρέσο να αυξήσει αυτό το ποσοστό χωρίς όρους. Με τη σειρά της, η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχεται από τη Ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση, συνδέει αυτό το βήμα με περικοπές στις δαπάνες του προϋπολογισμού.

Εν τω μεταξύ, η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν είχε προειδοποιήσει προηγουμένως ότι χωρίς απόφαση για το εθνικό χρέος, η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της, πιθανότατα μέχρι την 1η Ιουνίου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments