Αρχική Videos “Καρφιά” Μπορέλ κατά Στόλτενμπεργκ

“Καρφιά” Μπορέλ κατά Στόλτενμπεργκ

0

Επέπληξε το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ για τις δηλώσεις που έκανε περί ένταξης της Ουκρανίας στη συμμαχία, ο Επίτροπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell (Ζοζέπ Μπορέλ) σε συνέντευξή του σε Ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό.

«Η ένταξη της Ουκρανίας δεν εξαρτάται από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, αλλά από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ. Η ένταξη της δεν βρίσκεται στο τραπέζι. Το Κίεβο έχει ζητήσει να ενταχθεί εδώ και πολύ καιρό αλλά ενημερώθηκε ότι αυτό δεν ήταν υπό εξέταση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπορέλ. Ο Στόλτενμπεργκ είπε νωρίτερα  στην Washington Post ότι «όλα» τα μέλη του μπλοκ συμφωνούν ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος, αλλά «το ερώτημα είναι πότε και δεν μπορώ να σας δώσω ένα χρονοδιάγραμμα για αυτό».

Ο Μπορέλ τόνισε επίσης ότι το Κίεβο θα «παραδοθεί σε λίγες μέρες» εάν η Δύση σταματήσει να του παρέχει στρατιωτική βοήθεια. Ο πόλεμος θα τελειώσει, είπε, αλλά όχι με τον τρόπο που θα ήθελαν η ΕΕ και οι ΗΠΑ. Η ουκρανική κυβέρνηση αντιτάχθηκε γρήγορα στον ισχυρισμό του Μπορέλ. Η σύγκρουση δεν θα τελειώσει, αλλά θα εξαπλωθεί σε «άλλα εδάφη», έγραψε στο Twitter ο βοηθός του προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι, Μιχαήλ Ποντόλιακ, χωρίς να διευκρινίσει εάν αυτό ήταν προειδοποίηση ή απειλή.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments