Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα ΜΕΡΑ 25: “Πότε θα πληρωθούν οι αρχαιοφύλακες;”

ΜΕΡΑ 25: “Πότε θα πληρωθούν οι αρχαιοφύλακες;”

0
Dodekanisos

Νέα ερώτηση στη Βουλή έκανε το ΜΕΡΑ 25, αυτή τη φορά για τους 110 αρχαιοφύλακες που υπηρετούν στο νησί της Ρόδου και παραμένουν απλήρωτοι. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Σύμφωνα με καταγγελίες και δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως απλήρωτοι παραμένουν εδώ και 3 μήνες οι 110 αρχαιοφύλακες που υπηρετούν στο νησί της Ρόδου χωρίς να υπάρχει σαφής εικόνα πότε θα λάβουν τις δεδουλευμένες οφειλές τους. Μάλιστα η κατάσταση είναι τόσο κακή με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών να αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα και να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τις καθημερινές τους ανάγκες.

Για τον λόγο αυτό κατατέθηκε σχετική ερώτηση από την βουλευτή Φωτεινή Μπακαδήμα προς τους συναρμόδιους υπουργούς.

Αναλυτικά παρακάτω η σχετική ερώτηση.

 


Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2020


ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς: την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Καταγγελίες πως παραμένουν απλήρωτοι 110 αρχαιοφύλακες της Ρόδου»


Σύμφωνα με καταγγελίες και δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως απλήρωτοι παραμένουν εδώ και 3 μήνες οι 110 αρχαιοφύλακες που υπηρετούν στο νησί της Ρόδου χωρίς να υπάρχει σαφής εικόνα πότε θα λάβουν τις δεδουλευμένες οφειλές τους. Μάλιστα η κατάσταση είναι τόσο κακή με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών να αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα και να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τις καθημερινές τους ανάγκες.
Παράλληλα, κενά έχουν σημειωθεί κατά την εφαρμογή της νέας διαδικασίας σύμφωνα με την αλλαγή στη νομοθεσία καθώς ενώ πριν την προκήρυξη για την πρόσληψη των αρχαιοφυλάκων, θα έπρεπεναγίνουνσυγκεκριμένεςδιαδικασίεςαπότονειδικόγραμματέα ώστε να διασφαλιστεί πως θα κυλήσουν ομαλά οι πληρωμές κάτι τέτοιο δεν έγινε με αποτέλεσμανατρέξεικαιναολοκληρωθείηπροκήρυξη,ο ιάνθρωποι να τοποθετηθούν,να πηγαίνουν καθημερινά στην εργασία τους αλλά να μην πληρώνονται.
Η καθυστέρηση και κυρίως η άγνοια για το πότε θα γίνει η εξόφληση έχει οδηγήσει σε απόγνωσητου110αρχαιοφύλακεςκαιτιςοικογένειέςτουςμιαςκαιδενβλέπουν«φως στην άκρη του τούνελ» για την επίλυση της κατάστασης.
Κατόπιν των παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί:

1. Πότε θα γίνει η καταβολή των δεδουλευμένων στους αρχαιοφύλακες;

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments