Αρχική Uncategorized Η φτώχεια «βασιλεύει» στη Ρόδο

Η φτώχεια «βασιλεύει» στη Ρόδο

0
logo_news12
Dodekanisos

Η Ρόδος των δύο ταχυτήτων. Πίσω από τη βιτρίνα της ευμάρειας και του πλούτου κρύβεται η φτώχεια, η ανέχεια και η δυστυχία. Εκατοντάδες συμπολίτες μας δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Στο νησί μας από το Τμήμα Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου, έχουν καταγραφεί 200 οικογένειες που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας και κάνουν έναν καθημερινό αγώνα για την επιβίωσή τους, ενώ στο νομό μας 3.700 άτομα λαμβάνουν τα προνοιακά επιδόματα. Το νούμερο αυτό είναι το υψηλότερο σε όλη την Ελλάδα αναλογικά με τον πληθυσμό της Δωδεκανήσου. Εκεί που υπάρχει πλούτος υπάρχει και φτώχεια και η Ρόδος δεν αποτελεί την εξαίρεση αυτού του κανόνα.
Η οικονομική κρίση που επικρατεί στη χώρα μας, οδήγησε δεκάδες συμπολίτες μας στη φτώχεια και στην ανέχεια. Ο τουρίστας, η βαριά βιομηχανία της Ρόδου, τα τελευταία χρόνια, διέψευσε τα όνειρα και τις προσδοκίες των συμπολιτών μας.
Το κοινωνικό παντοπωλείο που λειτουργεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου εξασφαλίζει τρόφιμα για 200 οικογένειες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Το κοινωνικό έργο που επιτελεί είναι σημαντικό στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Στην όλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι αρμόδιοι φορείς για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, προστέθηκε από χθες και το παρασκευαστήριο εδεσμάτων που λειτουργεί ο ΔΟΠ του Δήμου Ροδίων στο χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου.
Μπορεί να μην συγκαταλέγεται στα έργα βιτρίνας της πόλης μας που κοστίζουν πολλά εκατομμύρια ευρώ, είναι όμως από τα σημαντικότερα που επιτέλεσε η παρούσα δημοτική αρχή και στόχο έχει να βοηθήσει τους άπορους συμπολίτες μας, παρέχοντάς τους ένα πιάτο φαγητό, περιζήτητο πλέον στις ημέρες μας, σε καθημερινή βάση. Τα εγκαίνια του παρασκευαστηρίου εδεσμάτων πραγματοποιήθηκαν χθες από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, τον δήμαρχο Ροδίων Χατζή Χατζηευθυμίου και τον πρώην αντιδήμαρχο και πρόεδρο του ΔΟΠ Αντώνη Αλαχούζο.
Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Γιαννακάκης, Μανώλης Καμπουρόπουλος, η συνεπίκουρος νομάρχη Δέσποινα Μουτάφη και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου Χρήστος Μαντάς. Πρόσκληση προς όλους τους εμπλεκομένους φορείς που εκτός από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου είναι ο Δήμος Ροδίων και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου να καταβάλλουν κοινή προσπάθεια, προκειμένου να βοηθήσουν τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, απηύθυνε ο κ. Κύριλλος.
«Αυτή η διοργάνωση αποτελεί μια καλή απαρχή, είναι ένα από τα καλύτερα επιτεύγματα της θητείας σας κ. δήμαρχε που ανταποκρίνεται στην ανθρώπινη ανάγκη και για το οποίο πρέπει να αισθάνεσθαι υπερήφανος.
Η Εκκλησία, όπως συζητήσαμε στο παρελθόν, θα είναι στη διάθεση του Δήμου. Αν όλοι οι φορείς δεν ενώσουμε τις προσπάθειές μας σε αυτή την ανάγκη δεν θα παράγουμε ουσιαστικό έργο. Θα πρέπει να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των συνανθρώπων μας», τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό του ο μητροπολίτης κ. Κύριλλος.
Πηγή: www.proodos.net

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments