Οι Γερμανοί αποδοκιμάζουν Scholz και κυβέρνηση!

0
Dodekanisos

Αποδοκιμάζεται από την πλειοψηφία των Γερμανών ο καγκελάριος Όλα Σόλτς. Είναι κάτι που δείχνει μια πρόσφατη δημοσκόπηση του Yougov τα ευρήματα της οποίας δείχνουν επίσης ότι υπάρχει δυσαρέσκεια εκ μέρους του κόσμου για την κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας. Επίσης, μια δημοσκόπηση του ARD-DeutschlandTrend έδειξε ότι μετά από δύο χρόνια στην εξουσία το επίπεδο της δημόσιας δυσαρέσκειας είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί για τον εν ενεργεία καγκελάριο.  

Στην έρευνα της YouGov, η οποία διεξήχθη από 1 έως 6 Δεκεμβρίου και τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν το Σάββατο, συμμετείχαν 2.119 ερωτηθέντες. Σύμφωνα με τα ευρήματά του, περίπου το 74% των ερωτηθέντων είπε ότι ο Scholz έκανε κακή δουλειά, με μόνο το 20% να βλέπει την απόδοσή του θετικά. Όσον αφορά το σύνολο της κυβέρνησης συνασπισμού, το 73% δήλωσε δυσαρεστημένο με αυτό, ενώ μόνο το 22% απάντησε ότι είναι ικανοποιημένο. Αυτό είναι το χειρότερο μηνιαίο νούμερο από τότε που ο συνασπισμός ανέλαβε την εξουσία.    Περίπου το 77% δήλωσε ότι εμπιστεύεται ελάχιστα ή καθόλου τον τρόπο που ο Σολτς κυβερνά τη Γερμανία, ποσοστό που φτάνει το 60% μεταξύ των υποστηρικτών του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.

Στην ερώτηση ποιος πολιτικός θα θέλατε να αναλάβει τα ηνία στη χώρα, το 15% κατονόμασε τον κυβερνήτη της Βαυαρίας Markus Soeder, ενώ το 12% ανέφερε την πρόεδρο της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) και την επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Alice Weidel. Η Sahra Wagenknecht, η οποία ήταν εξέχον μέλος του κόμματος της Αριστεράς, αλλά το άφησε και ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι θα σχηματίσει νέο κόμμα, συγκέντρωσε ποσοστό 8%.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments