“Δεν θα επιτρέψουμε σε ένα ναζιστικό καθεστώς να είναι δίπλα στη Ρωσία!”

0
Dodekanisos

Μιλώντας στο Γαλλικό Μέσο AFP, η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «δεν  θα επιτρέψουμε να υπάρχει ένα επιθετικό ναζιστικό κράτος κοντά στα σύνορά μας, από το έδαφος του οποίου θα μπορούσε να υπάρξει κίνδυνος για τη Ρωσία και τις γειτονικές χώρες».
Σε ένα κείμενο της Ρωσίας το οποίο γίνεται λόγος για «αμετάβλητες θέσεις σε βασικά ζητήματα της παγκόσμιας ατζέντας, και κυρίως για την κατάσταση στην Ουκρανία και τις παράνομες κυρώσεις της «συλλογικής Δύσης» κατά της Μόσχας, η Ζαχάροβα εξηγεί ότι « είναι απαραίτητο να επιβεβαιωθεί ένα ουδέτερο, αδέσμευτο και μη πυρηνικό καθεστώς της Ουκρανίας, να εφαρμοστεί η αποστρατιωτικοποίηση και η αποναζικοποίηση της, να αναγνωριστεί η νέα πραγματικότητα επί τόπου και να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των ρωσόφωνων πολιτών και των εθνικών μειονοτήτων που ζουν σε αυτό το έδαφος». .
«Η Δύση πρέπει να σταματήσει να προμηθεύει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με όπλα και το Κίεβο πρέπει να σταματήσει τις εχθροπραξίες και να αποσύρει τα στρατεύματά του από το ρωσικό έδαφος», τόνισε.

Επίσης, η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας υπενθυμίζει ότι η Δύση απέτυχε να απομονώσει τη Ρωσία, γιατί «το 85% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε χώρες που δεν έχουν επιβάλει κυρώσεις εναντίον μας και που εκτιμούν τις καλές σχέσεις με τη Μόσχα».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments