Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Κύριε Μητσοτάκη κάντε τα λόγια σας πράξη και παραιτηθείτε

Κύριε Μητσοτάκη κάντε τα λόγια σας πράξη και παραιτηθείτε

0
The president of New Democracy, Kyriakos Mitsotakis, visits the fire-stricken Mati in East Attica, Greece on July 26, 2018. / Επίσκεψη του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μάτι, ανατολική Αττική, 26 Ιουλίου 2018.
Dodekanisos

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» εξέθεσε για ακόμα μία φορά ανεπανόρθωτα τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη

Τι είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για  την τραγωδία στο Μάτι το 2018

Η φράση «Verba volant, scripta manent», στην ελληνική γλώσσα αποδίδεται ως «τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν». Η «ΕΦ.ΣΥΝ» δημοσίευσε δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη πίσω στο 2018, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα τότε είχε συμβεί άλλη μία τραγωδία στην χώρα μας. Αναφέρομαι στις φονικές φωτιές στο Μάτι. Τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε παραχωρήσει μια συνέντευξη Τύπου, στην οποία είχε τονίσει: 

«Οι πολίτες ζητούν το αυτονόητο: ασφάλεια γι’ αυτούς, τις οικογένειές τους και τις περιουσίες τους… Δεν θέλουν άλλα λόγια, δεν θέλουν άλλα ψέματα, δεν θέλουν άλλη στάχτη. Απαιτούν σχέδιο, σοβαρότητα, ευθύνη… Στο δικό μου λεξιλόγιο η πολιτική ευθύνη συνοδεύεται από παραιτήσεις», είχε δηλώσει πίσω στο 2018. 

Κ. Μητσοτάκης (2018): Στο δικό μου λεξιλόγιο η πολιτική ευθύνη συνοδεύεται από παραιτήσεις. Φωτογραφία:
efsyn.gr

Τρία χρόνια μετά στο ίδιο έργο θεατές

Τρία χρόνια μετά ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας και -ω τι σύμπτωση- αντιμέτωπος με καταστροφικές πυρκαγιές. Η χώρα που δεσμεύθηκε να στελεχώσει με πυρασφάλεια, πολιτική προστασία και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, καίγεται επί μία εβδομάδα. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση παραμένει αμέτοχη. Οι μόνες δύο κινήσεις  που έκανε το κράτος ήταν να αναπτύξει τον κωδικό «112». Το δεύτερο η έκκληση για παροχή βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Επιπλέον μία άλλη ερώτηση που είχε προέλθει από την σημερινή κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη, αφορούσε την πολιτική ευθύνη της τραγωδίας και τα πρόσωπα πίσω απ’ αυτήν.

 

Τρία χρόνια μετά λοιπόν, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες των νομών Αττικής, Εύβοιας, Ηλείας και Μεσσηνίας οφείλουν να κάνουν την ίδια ερώτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Άραγε ο κ. Μητσοτάκης θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί; Θα κάνει τα λόγια του πράξη και θα παραιτηθεί της θέσης του…; 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments