“Κυνική παραδοχή της ΕΕ, “ο προϋπολογισμός μας έχει εξαντληθει!”

0
Dodekanisos

Η ουκρανική σύγκρουση έχει εξαντλήσει τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ανάρτησή της στο κοινωνικό δίκτυο «Χ» (πρώην Twitter).

«Η σύγκρουση στην Ουκρανία και ο πληθωρισμός έχουν εξαντλήσει τα αποθέματα του μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της ΕΕ». Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται περισσότερους πόρους για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε κρίσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Όπως είχε προαναγγείλει η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, o πολυετής προϋπολογισμός της ΕΕ για την περίοδο από το 2024 έως το 2027 αναθεωρήθηκε και πρότεινε στις χώρες να τον αυξήσουν κατά 66 δισεκατομμύρια ευρώ για βοήθεια προς την Ουκρανία, την υλοποίηση προγραμμάτων για τη μετανάστευση και τους πρόσφυγες και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ένωσης. Από αυτά, προτείνεται να διατεθούν 50 δισ. ευρώ με τη μορφή επιχορηγήσεων και δανείων για οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ωστόσο, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι η πρόταση είναι επιπόλαιη, αφού δεν είναι γνωστό πού κατέληξαν τα χρήματα που έχουν μεταφερθεί στην Ουκρανία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments