Κρίση πυρμαχικών αντιμετωπίζει το Πεντάγωνο

0
Dodekanisos

Προβλήματα έλλειψεις πυρομαχικών αντιμετωπίζει το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ρεπορτάζ της η wASHINGTON pOST τονίζοντας μάλιστα ότι δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Το δημοσίευμα προειδοποιεί ότι η αποτυχία διατήρησης των σημερινών επιπέδων παραγωγής θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια στο εσωτερικό μέτωπο.

Η έλλειψη πρώτων υλών –ιδιαίτερα της εκρηκτικής TNT, την οποία οι ΗΠΑ δεν παράγουν πλέον– παρεμπόδισε τις προσπάθειες του Πενταγώνου να ανανεώσει το δικό του οπλοστάσιο, το οποίο έχει εξαντληθεί σοβαρά από την υποστήριξή του στην Ουκρανία. Η Ουάσιγκτον προμηθεύεται επί του παρόντος μεγάλο μέρος του TNT της από την Πολωνία, αλλά αναζητά νέους προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας.

Ένας ανώνυμος αξιωματούχος του Πενταγώνου πρότεινε ότι η λύση για την αποφυγή μελλοντικών ελλείψεων θα ήταν η διατήρηση της «συνεπούς υψηλής ζήτησης» για πυρομαχικά. Το Πεντάγωνο θα πρέπει «να συνεχίσει να προμηθεύεται σε αυτό το επίπεδο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ώστε να έχουμε όχι μόνο υγιή αποθέματα, αλλά μια υγιή παραγωγική και βιομηχανική βάση που να μπορεί να τα καλύψει», είπε σύμφωνα με την εφημερίδα. Το Πεντάγωνο ελπίζει να αυξήσει την παραγωγή σε 1 εκατομμύριο οβίδες ετησίως μέχρι το φθινόπωρο του 2025.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments