“Σήμερα στον κόσμο συμβαίνουν …τεκτονικές αλλαγές!”

0
Dodekanisos

Σε άρθρο του σε νοτιοαφρικάνικο περιοδικό με αφορμή τη σύνοδο κορυφής των Bricks στο Γιοχάνεσμπουργκ, ο Υπουργός ΕΞωτερικών της Ρωσίας Σεργκέϊ Λαβρόφ επισημαίνει ότι “οι προσπάθειες της «συλλογικής Δύσης» να διατηρήσει την ηγεμονία της είχαν το αντίθετο αποτέλεσμα” ενώ τονίζει και τα εξής:

«Σήμερα στον κόσμο συμβαίνουν τεκτονικές αλλαγές… Βρισκόμαστε μάρτυρες της ανάδυσης μιας πιο δίκαιης πολυπολικής παγκόσμιας τάξης. Οι BRICS είναι ένα σύμβολο αληθινής πολυπολικότητας για πολλές χώρες που έχουν ομοϊδεάτες σε όλο τον κόσμο, το οποίο χρησιμεύει ως θετική δύναμη που μπορεί να ενισχύσει την αλληλεγγύη του Παγκόσμιου Νότου και της Παγκόσμιας Ανατολής και να γίνει ένας από τους πυλώνες μιας νέας, παγκόσμιας τάξης».
«Η διεθνής κοινότητα έχει κουραστεί από τον εκβιασμό και την πίεση από τις δυτικές ελίτ και τους αποικιακούς και ρατσιστικούς τρόπους τους. Γι’ αυτό, για παράδειγμα, όχι μόνο η Ρωσία, αλλά και μια σειρά από άλλες χώρες μειώνουν σταθερά την εξάρτησή τους από το δολάριο ΗΠΑ, στρέφοντας σε εναλλακτικά συστήματα πληρωμών και διακανονισμούς σε εθνικό νόμισμα».
Η Ρωσία «υποστηρίζει σταθερά την ενίσχυση της θέσης της αφρικανικής ηπείρου σε μια πολυπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων», σύμφωνα με τον Λαβρόφ, ο οποίος υποσχέθηκε ότι η Μόσχα «θα στηρίξει περαιτέρω τους Αφρικανούς στις φιλοδοξίες τους να διαδραματίσουν έναν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην επίλυση των βασικών προβλημάτων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments