Αρχική Videos Κρατάει αποστάσεις από την υποχρεωτικότητα επιτροπή υγείας της Αυστραλίας!

Κρατάει αποστάσεις από την υποχρεωτικότητα επιτροπή υγείας της Αυστραλίας!

0
Dodekanisos

Αποστασιοποιείται από την Ομοσπονδιακή πολιτική των υποχρεωτικών εμβολιασμών η Τεχνική Συμβουλευτικής Ομάδας για την Ανοσοποίηση στην Αυστραλία. Αυτό προκύπτει από την τοποθέτηση που έκανε ο επικεφαλής Κρις Μπλιθ όταν ρωτήθηκε γιατί οι κυβερνήσεις δίνουν υποχρεωτικές εντολές εμβολιασμού σε εργαζόμενους όταν το 80 έως 90 τοις εκατό του πληθυσμού ήταν ήδη εμβολιασμένο.

Συγκεκριμένα, είπε:
«Δεν νομίζω ότι είναι ο ρόλος της ATAGI να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση. Παρέχουμε τεχνικές συμβουλές και πιστεύουμε στα οφέλη και την ασφάλεια των εμβολιασμών, αλλά ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζονται εξαρτάται απολύτως από τις εντολές δημόσιας υγείας του κράτους. Η ATAGI δεν έχει παράσχει σύσταση για εντολές σε καμία χρονική στιγμή», είπε στην Επιτροπή της Γερουσίας για την Παιδεία και την Απασχόληση.

Κρατάει φανερά αποστάσεις και ο ΠΟΥ

Η τοποθέτηση αυτή γίνεται μετά από μια άλλη που έκανε ο διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε. Είχε πει ότι το μέτρο της υποχρεωτικότητας θα πρέπει να εφαρμοστεί μόνο όταν έχουν εξαντληθεί όλες οι άλλες εφικτές επιλογές για τη βελτίωση των ποσοστών εμβολιασμού. Συγκεκριμένα, τόνισε: «Οι εντολές θα μπορούσαν να αυξήσουν τα ποσοστά εμβολιασμού, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να εξετάσουν την επίδραση που θα είχε στην εμπιστοσύνη του κοινού. Αυτό που είναι αποδεκτό σε μια κοινωνία και κοινότητα μπορεί να μην είναι αποτελεσματικό και αποδεκτό σε μια άλλη. Οι εντολές δεν πρέπει ποτέ να συμβάλλουν στην αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων στην πρόσβαση στην υγεία και τις κοινωνικές υπηρεσίες», πρόσθεσε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments