Αρχική Videos Η Gremio υποβιβάστηκε 4 χρόνια μετά την κατάκτηση του Libertadores

Η Gremio υποβιβάστηκε 4 χρόνια μετά την κατάκτηση του Libertadores

0
Dodekanisos

Η Gremio δεν κατόρθωσε να διώξει το «φάντασμα της Β’», καθώς έτσι αποκαλούν στην Λατινική Αμερική τον υποβιβασμό ιστορικών ομάδων (όταν συμβαίνει). Η ομάδα από την Βραζιλία υποβιβάστηκε από την κορυφαία κατηγορία ποδοσφαίρου της χώρας για τρίτη φορά στην ιστορία της. Μολονότι επικράτησε εντός έδρας με 4-3 κόντρα στην -αδιάφορη- πρωταθλήτρια Atletico Mineiro στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, τελικά αυτό δεν της έφτασε.

Ο σύλλογος με έδρα το Πόρτο Αλέγκρε κατέκτησε τον τρίτο του τίτλο στο Copa Libertadores μόλις πριν από τέσσερα χρόνια. Το 2017 είχε επικρατήσει στον διπλό τελικό της Lanus με συνολικό σκορ 1-3 (1-0 στη Βραζιλία και 2-1 στην Αργεντινή). 

Ουσιαστικά η Gremio για να σωθεί, χρειαζόταν δική της νίκη και ήττα της Juventude. Ωστόσο η Juventude κέρδισε εντός έδρας την Corinthians με 1-0 με γκολ στο 83ο λεπτό. Η Gremio τερμάτισε στην 17η θέση στο πρωτάθλημα Βραζιλίας με 43 βαθμούς μετά από 38 ματς. Η Juventude τερμάτισε μία θέση παραπάνω με 46 βαθμούς. 

Κατά το παρελθόν η Gremio είχε υποβιβαστεί το 1991 και ξανά το 2004. Φέτος έγραψε ακόμα μία «μαύρη» σελίδα στην πλούσια ιστορία της. Το ακόμα πιο παράδοξο είναι ότι πλέον η «imortal tricolor», έχει γνωρίσει περισσότερους υποβιβασμούς (τρεις) από κατακτήσεις πρωταθλημάτων Βραζιλίας (δύο). 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016 η Gremio είχε πανηγυρίσει έξαλλα τον υποβιβασμό της αιώνιας αντιπάλου της, ο λόγος για την Internacional. Μέχρι και πανό με το γράμμα «Β» είχαν εμφανίσει όταν είχαν ξεχυθεί στους δρόμους. Όμως, οι «κόκκινοι» πλέον έχουν επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία. Το σίγουρο είναι ότι σε ένα «remake» του 2016, η μισή πόλη του Πόρτο Αλέγκρε «κλαίει» και η άλλη μισή πανηγυρίζει.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments