“Κάτι πρέπει να γίνει, αυξάνονται οι μετανάστες που ζητούν άσυλο στην Ευρώπη”

0
koliadis_banner
koliadis_banner
Dodekanisos
Dodekanisos

Η ΕΕ πρέπει επειγόντως να διορθώσει το δυσλειτουργικό της σύστημα ασύλου για να αποτρέψει μια άλλη επανάληψη της μεταναστευτικής κρίσης του 2015 που θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει στην κατάρρευση ολόκληρου του μπλοκ, δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

Μιλώντας στη Welt am Sonntag, ο Nehammer καταδίκασε τους ισχύοντες κανονισμούς της ΕΕ, ισχυριζόμενος ότι το «σύστημα ασύλου του μπλοκ έχει σπάσει εδώ και χρόνια» και καλώντας για άμεση δράση. Παραδέχτηκε ότι ενώ οι ευρωπαίοι πολιτικοί πήραν επιτέλους «περισσότερη αίσθηση της πραγματικότητας» και άρχισαν να συζητούν για τη μετανάστευση, «ο δρόμος δεν έχει τελειώσει».

Σύμφωνα με την καγκελάριο, η μετανάστευση είναι ένα από τα σοβαρά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, «καθώς η παράτυπη μετανάστευση μπορεί να είναι ένα ζήτημα που μπορεί να διχάσει και ενδεχομένως ακόμη και να καταστρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Για την επίλυση του προβλήματος, ο Nehammer πρότεινε μια λίστα αλλαγών, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας αποτελεσματικής προστασίας των συνόρων, γρήγορων διαδικασιών ασύλου τόσο στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ όσο και σε τρίτες χώρες και σύναψη συμφωνιών με άλλα έθνη που επιτρέπουν την ταχεία απέλαση μεταναστών.

koliadis_banner
koliadis_banner
Dodekanisos
Προηγούμενο άρθροΈτοιμη η λίστα υποψηφίων του Αλέξανδου Κολιάδη
Επόμενο άρθρο“Ο Τράμπ είναι η μεγαλύτερη απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση”
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments