“Ο Τράμπ είναι η μεγαλύτερη απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση”

0
Dodekanisos

“Αν ο Donald Trump επανεκλεγεί ή επικρατήσει κάποιος ομοϊδεάτης του, τότε θα θέσει σε κίνδυνο την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, ανέφερε μεταξύ άλλων με πρόσφατο άρθρο του στο Politico ο γιός του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος και πρόεδρος του Open Society Foundation Άλεξ Σόρος.

«Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα απειλήσει την ευρωπαϊκή ενότητα και θα υπονομεύσει την πρόοδο που σημειώθηκε σε πολλά μέτωπα ως απάντηση στον πόλεμο στην Ουκρανία. Προσαρμόζουμε το OSF για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε όλα τα σενάρια που μπορεί να προκύψουν και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού», έγραψε μεταξύ άλλων.
Ο ίδιος είπε ότι “οι αναφορές ότι η ομάδα του σχεδιάζει να φύγει από την Ευρώπη είναι “παραπλανητικές”, αλλά προειδοποίησε ότι το επίκεντρο της μηχανής του Σόρος είναι πιθανό να μετατοπιστεί ανατολικά. Μέρος αυτής της μετατόπισης προς τα ανατολικά, είπε, θα διπλασιαστεί στην Ουκρανία, η οποία έχει λάβει 250 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά Σόρος από το 2014, καθιστώντας την έναν από τους «μεγαλύτερους ανεξάρτητους χρηματοδότες της ουκρανικής κοινωνίας”, είπε.

Ο διάδοχος του Σόρος πρόσθεσε ότι τα Ιδρύματα Ανοιχτής Κοινωνίας θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επεκτείνει τα σύνορά της ενσωματώνοντας τη Μολδαβία και τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.
“Η ένταξη στην ΕΕ είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της ενότητας και της σταθερότητας ολόκληρης της περιοχής των Βαλκανίων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προσπάθειες για την αναζωπύρωση της σύγκρουσης στη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο”. Επιπλέον, η ένταξη στην ΕΕ θα ενισχύσει την ευρωπαϊκή ασφάλεια και θα αποφύγει τη δημιουργία γεωπολιτικού κενού», είπε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments