ΗΠΑ: Προειδοποίηση επιστημόνων για ένα βακτήριο που …τρώει τις σάρκες!

0
Dodekanisos

Πανικός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο με διάφορα δημοσίευματα που κάνουν λόγο ότι στην Αμερική υπάρχει ένα βακτήριο το οποίο τρώει τις σάρκες των ανθρώπων. Μάλιστα εκατομμύρια Αμερικανοί καλούνται να είναι πολύ προσεκτικοί στις παραλίες αυτό το σαββατοκύριακο. Η οδηγία δόθηκε μιας και οι Αμερικανοί αυτό το διήμερο συρρέουν στις παραλίες και στην εξοχή ενόψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς που στις ΗΠΑ εορτάζεται την πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου.

To βάϊμπριο βαλνίφικους είναι ένα βακτήριο που μπορεί να εισβάλει σε ανοιχτές πληγές και να προκαλέσει απειλητικές για τη ζωή λοιμώξεις, ευδοκιμεί σε ζεστά νερά και έχει βρεθεί σε παραλίες από τη Φλόριντα έως το Νιου Τζέρσεϊ και βόρεια ως την Αλάσκα. Οι γιατροί είπαν στο DailyMail.com ότι οποιοσδήποτε με ανοιχτή πληγή, θα πρέπει να αποφεύγει να κολυμπάει σε περιοχές όπου έχει εντοπιστεί το Vibrio vulnificus για να αποφύγει την έκθεση.

Το 2023, έχουν αναφερθεί συνολικά εννέα θάνατοι μέχρι στιγμής στη Φλόριντα, τη Νέα Υόρκη και το Κονέκτικατ. Οι επιστήμονες φοβούνται ότι το βακτήριο θα μπορούσε να αναπτυχθεί σε κάθε παράκτια πολιτεία των ΗΠΑ μέχρι το 2040. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Εργατικής Πρωτομαγιάς, οι μισές ΗΠΑ – 163 εκατομμύρια άνθρωποι – αναμένεται να ταξιδέψουν, με πολλούς να συνωστίζονται στην παραλία για να απολαύσουν τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού.

Όταν οι άνθρωποι κολυμπούν με κοψίματα ή εκδορές, ακόμη και μικρές, διατρέχουν τον κίνδυνο να εισχωρήσει το Vibrio vulnificus στις πληγές τους και να φάει τη σάρκα τους. Τα προειδοποιητικά σημάδια εμφανίζονται μέσα σε λίγες ώρες, με τους ασθενείς να εμφανίζουν ερυθρότητα και πρήξιμο γύρω από το σημείο της μόλυνσης. Περίπου το 30 τοις εκατό των ανθρώπων που αναπτύσσουν λοίμωξη από το Vibrio vulnificus πεθαίνουν από τη νόσο, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments