Κάτι δεν πάει καλά, μέχρι και οι Σουηδοί μιλάνε ανοιχτά για πόλεμο!

0
Dodekanisos

Μέχρι και οι αρχές της Σουηδίας μιλάνε πλέον ανοιχτά για πόλεμο! Κατά την διάρκεια ομιλίας του, ο Υπουργός Εξωτερικών Τόμπιας Μπίλστρο χαιρέτισε την αναμενόμενη ένταξη της χώρας του στο στρατιωτικό μπλοκ του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ τονίζοντας πως «πρόκειται για τη μεγαλύτερη αλλαγή στη σουηδική πολιτική ασφάλειας εδώ και περισσότερα από 200 χρόνια. Η Ρωσία θα αποτελέσει σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της Σουηδίας και της Ευρώπης στο άμεσο μέλλον. Η Στοκχόλμη πρέπει να είναι προετοιμασμένη για– μια μακροχρόνια αντιπαράθεση».

Ο Πρωθυπουργός Ulf Kristersson ανακοίνωσε πρόσφατα ότι 800 Σουηδοί στρατιώτες θα αναπτυχθούν στη Λετονία το επόμενο έτος για να ενισχύσουν τα 2.000 στρατεύματα υπό την ηγεσία του Καναδά που σταθμεύουν εκεί ως μέρος της Ενισχυμένης Προώθησης Παρουσίας του μπλοκ στα κράτη της Βαλτικής.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η συνεχιζόμενη επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, καθώς και η άρνηση να αποκλειστεί η ένταξη της Ουκρανίας στο μέλλον, είναι μεταξύ των βασικών αιτιών της συνεχιζόμενης σύγκρουσης. Η Ρωσία βλέπει το ΝΑΤΟ ως απειλή για την εθνική της ασφάλεια. Ο Ρώσος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ κατηγόρησε τη Δύση ότι μετατρέπει την Ευρώπη σε «αρένα αντιπαράθεσης». Η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας «θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην κατάσταση στην Ευρώπη», προειδοποίησε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments