Αρχική Videos Κατάντια, μοιράζουν …μπουφάν σε μαθητές για να ζεσταθούν!

Κατάντια, μοιράζουν …μπουφάν σε μαθητές για να ζεσταθούν!

0

Μπουφάν στους μαθητές αποφάσισε να μοιράσει μια Γαλλική πόλη ενόψει του χειμώνα! Πρόκειται για την πόλη Periers Στη Νορμανδία, με τον Δήμαρχο Gabriel Daube να δηλώνει ότι προχώρησε στην κίνηση αυτή μετά την απόφαση που έχει παρθεί, τα δημόσια κτίρια να μην θερμαίνονται πάνω από 19 βαθμούς κελσίου προκειμένου να εξοικονομηθεί ενέργεια λόγω της μεγάλης κρίσης που έχει ξεσπάσει. Ο ίδιος σε δηλώσεις που έκανε τόνισε :

«Αυτό είναι ένα από τα μέτρα που συμπληρώνει μια ολόκληρη σειρά μέτρων για τη μείωση του ενεργειακού λογαριασμού του δήμου. Το κόστος των μπουφάν ανέρχεται σε σχεδόν 6.000 ευρώ (5.860 δολάρια) για συνολικά 350 μαθητές. Αλλά η επένδυση θα αποδώσει, καθώς ο στόχος είναι να εξοικονομηθεί συνολικά το 10% του ενεργειακού κόστους, το οποίο θα αντιστοιχούσε σε περίπου 20.000 € (19.520 $)».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι θερμάστρες στα δημόσια κτίρια θα ρυθμιστούν στους 19 βαθμούς Κελσίου. Επιπλέον, ο δημόσιος φωτισμός θα σβήσει πλήρως στις 23.00 Η Γαλλία, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη, αντιμετωπίζει μια ενεργειακή κρίση με διογκωμένες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και καυσίμων, που επιδεινώθηκε από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. Η πλειοψηφία των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και των δημοτικών αρχών στη Γαλλία εντάχθηκαν στα μέτρα «ενεργειακής νηφαλιότητας» και αποφάσισαν να σβήσουν τα φώτα κοντά στα μεσάνυχτα σε καταστήματα και δημόσια κτίρια και να μειώσουν τη θέρμανση των εσωτερικών χώρων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments