Αρχική Videos “Καρφιά” Ουκρανίας στο Ισραήλ, γιατί …τάσσεται υπέρ της Ρωσίας

“Καρφιά” Ουκρανίας στο Ισραήλ, γιατί …τάσσεται υπέρ της Ρωσίας

0
«Επίθεση» στο Ισραήλ εξαπέλυσε η πρεσβεία της Ουκρανίας στο Ισραήλ λέγοντας ότι η χώρα δεν παρέχει επαρκή υποστήριξη στο Κίεβο. Η πρεσβεία με ανάρτηση της σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης τονίζει ότι είναι λυπημένη διότι «η σημερινή ισραηλινή κυβέρνηση επέλεξε τον δρόμο της στενής συνεργασίας με τη Ρωσία».

Υπήρξε «πλήρης αδράνεια στην παροχή αμυντικής βοήθειας στην Ουκρανία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο» από την πλευρά του εβραϊκού κράτους», ανέφερε η δήλωση. Η πρεσβεία κατηγόρησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι έκανε «εντελώς φανταστικές και κερδοσκοπικές υποθέσεις» προκειμένου να δικαιολογήσει την αδράνεια της κυβέρνησής του.

Σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα, ο Νετανιάχου υποστήριξε ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να παράσχει όπλα στο Κίεβο λόγω της εμπλοκής της Ρωσίας στη Συρία, εν μέσω ανησυχιών ότι αυτά τα όπλα θα μπορούσαν τελικά να καταλήξουν στα χέρια του Ιράν. Ουκρανοί διπλωμάτες επέκριναν επίσης τη συμφωνία για την ίδρυση υποκαταστήματος του ρωσικού προξενείου στη Δυτική Ιερουσαλήμ, που επιτεύχθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, καθώς και άλλες πρόσφατες επαφές υψηλού επιπέδου μεταξύ Ισραήλ και Ρωσίας. Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz περιέγραψε τη δήλωση ως την πιο σκληρή κριτική στο Ισραήλ από την Ουκρανία από την έναρξη της σύγκρουσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου τον Φεβρουάριο του 2022.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments