Αρχική Videos «Καρφιά» κατά του Facebook και του Instagram!

«Καρφιά» κατά του Facebook και του Instagram!

0
Dodekanisos

Μια πρώην υπάλληλος του Facebook, η Frances Haugen εξαπέλυσε βέλη κατά της εταιρείας μιλώντας την Κυριακή στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του CBS «60 Minutes»! Όπως γράφει το reuters, τόνισε ότι η εταιρεία έδινε επανειλημμένα προτεραιότητα στο κέρδος από το να ασχοληθεί με την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και της παραπληροφόρησης. Πρόσθεσε ότι οι δικηγόροι της έχουν καταθέσει τουλάχιστον οκτώ καταγγελίες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Η ίδια αποκάλυψε ότι ήταν αυτή που παρείχε έγγραφα τα οποία εμφανίστηκαν στην εφημερίδα Wall Street Journal και αφορούσαν μια έρευνα που παρουσιάστηκε για την βλάβη που προκαλεί το Instagram στα έφηβα κορίτσια.

Το Facebook δέχτηκε πυρά αφού το περιοδικό δημοσίευσε μια σειρά από ιστορίες που βασίζονταν σε εσωτερικές παρουσιάσεις και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έδειχναν ότι η εταιρεία κοινωνικών μέσων ενημέρωσης συνέβαλε στην αύξηση της πόλωσης στο διαδίκτυο. Η Haugen θα καταθέσει ενώπιον μιας υποεπιτροπής της Γερουσίας με θέμα την “Προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο”. Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη της είπε ότι το Facebook χρησιμοποιήθηκε για να βοηθήσει στην οργάνωση της εξέγερσης στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, αφού η εταιρεία απενεργοποίησε τα συστήματα ασφαλείας μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Μετά τη συνέντευξη της, η εκπρόσωπος της Facebook Lena Pietsch, διέψευσε την Haugen τονίζοντας τα εξής: «Συνεχίζουμε να κάνουμε σημαντικές βελτιώσεις για να αντιμετωπίσουμε την εξάπλωση της παραπληροφόρησης και του επιβλαβούς περιεχομένου. Το να ενθαρρύνουμε το κακό περιεχόμενο και να μην κάνουμε τίποτα δεν είναι αλήθεια».

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments