Αρχική Στήλες Τους θυμάστε; Οι …τρελές πορείες του Φοίβου στο κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας…

Οι …τρελές πορείες του Φοίβου στο κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας…

0
foivos page
Dodekanisos

Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης (email: info@news12.gr)

Ιδιαίτερη παράδοση στον θεσμό του κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας έχει ο Φοίβος! Η ομάδα της Κρεμαστής έχει κατορθώσει να συμμετάσχει τρεις φορές στον τελικό, κατακτώντας μάλιστα δυο τρόπαια! Αποφασίσαμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω και να θυμηθούμε τι έγινε στις διοργανώσεις όπου ο Φοίβος κατάφερε να φθάσει πολύ ψηλά. Διαβάστε λοιπόν τις εντυπωσιακές πορείες με ημερομηνίες και αναλυτικά στοιχεία.

Δόξα και τιμή…foivos 1972
Ο Φοίβος της αγωνιστικής περιόδου 1971 – ’72 μπορεί να χαρακτηριστεί χωρίς καμία δόση υπερβολής, ως «σούπερ ομάδα». Έχοντας στο ρόστερ του παίκτες μεγάλης κλάσης, μπορούσε να …κατατροπώσει τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το ότι εκτός από την κατάκτηση του κυπέλλου Ερασιτεχνών, κατόρθωσε να κερδίσει την άνοδο του και στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Ήταν πράγματι, μια πολύ δυνατή ομάδα. Σε ότι έχει να κάνει με το κύπελλο, θα πρέπει να αναφερθεί ότι ήταν η πρώτη διοργάνωση στα χρονικά. Και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για να κάνει ακόμα πιο ιστορική εκείνη την κατάκτηση. Για να φθάσει στον τελικό, ο Φοίβος έπρεπε να περάσει τέσσερα …εμπόδια. Συγκεκριμένα:
-Στις 26 Μαρτίου του 1972 έπαιξε στο τότε Εθνικό Στάδιο της Ρόδου κόντρα στην ΑΕ Ποντίων. Η πρόκριση εξελίχθηκε σε εύκολη υπόθεση καθώς ο Φοίβος επικράτησε με 3 – 0. Δυο τέρματα σημείωσε ο συγχωρεμένος Ψαράς (15’ και 70’) και ένα ο Κουτσούκος (30’). Η σύνθεση του Φοίβου:
Κιολέ, Μαλλιάκας, Μ. Δ. Δράκος, Σταύρου, Ρίζος (84’ Παπανικολάκης), Μ. Λ. Δράκος, Παπαοικονόμου (46’ Αποκούραστος), Κουτσούκος, Πακάκης, Ψαράς, Ταμπά
-Το δεύτερο παιχνίδι έγινε στις 23 Απριλίου 1972. Και πάλι στο Εθνικό Στάδιο της Ρόδου, με αντίπαλο αυτή τη φορά τον σκηροτράχηλο Α.Ο Ρεθύμνου. Οι κυπελλούχοι Δωδεκανήσου επικράτησαν δύσκολα με 2 – 0, χάρις σε γκολ που επιτεύχθηκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο (όλοι περίμεναν ότι το παιχνίδι θα πάει στην παράτηση). Σημασία είχε η πρόκριση. Τα γκολ πέτυχαν οι Ψαράς (με πέναλτι που αμφισβητήθηκε από τους φιλοξενούμενους) στο 85’ και Αποκούραστος (90’).
-Στις 13 Μαίου του 1972 ο Φοίβος κλήθηκε να παίξει στη Θήβα κόντρα στον τοπικό Αθλητικό Όμιλο. Απέναντι στο πολύ σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, οι παίκτες της ροδίτικης ομάδας κατάφεραν να σταθούν όρθιοι. Χάρις μάλιστα σε ένα γκολ του …συνήθη ύποπτου, Ψαρά στο 18’, κέρδισαν με 1 – 0 και πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης.
Η σύνθεση του Φοίβου: Κιολέ (Γεωργίου), Ρίζος, Σταύρου, Μ. Δ Δράκος, Μαλλιάκας, Πακάκης, Μ. Λ. Δράκος, Τιβριντίδης, Ψαράς, Παπαοικονόμου, Ταμπάκ (Αποκούραστος)
-Ο ημιτελικός έγινε στις 11 Ιουνίου 1972 στο Εθνικό Στάδιο της Ρόδου. Αντίπαλος ήταν η Αργυρούπολη. Ήταν ένα παιχνίδι με συγκλονιστική εξέλιξη καθώς ο διαιτητής κ. Μαρίνος ακύρωσε δυο γκολ του Φοίβου. Όμως ο Ψαράς και πάλι είχε τη λύση. Με ένα δικό του γκολ στο 33’ χάρισε την πρόκριση στον τελικό.
Ο Φοίβος έπαιξε με τους Γεωργίου, Μαλλιάκα, Μ. Δ. Δράκο, Σταύρου, Ρίζο, Μ. Λ. Δράκο, Παπαοικονόμου, Κουτσούκο, Πακάκη, Ψαρά, Αποκούραστο (46’ Ταμπάκ)
Ο τελικός
Η 29η Ιουνίου του 1972 θα μείνει βαθιά χαραγμένη στις μνήμες των φιλάθλων της Δωδεκανήσου. Ήταν η ημέρα που ο Φοίβος σήκωσε το τρόπαιο μέσα στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Η ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού επιλέχθηκε από την Ομοσπονδία για να διεξαχθεί ο αγώνας με αντίπαλο την Αλεξανδρούπολη. Μάλιστα ο αγώνας έγινε μπροστά σε κατάμεστες εξέδρες μιας και θα ακολουθούσε ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής Κατηγορίας. Το άστρο του Φοίβου ήταν τέτοιο που πραγματικά δεν γινόταν με τίποτα να χαθεί αυτό το τρόπαιο. Ο Φοίβος δίκαια κέρδισε με 3 – 2, καθώς ήταν σαφώς ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ειδικά στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου όπου δεν άφησε τον αντίπαλο του να πάρει ανάσα. Μόλις στο 10’ ο Κουτσούκος με κοντινό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1 – 0) και στο 38’ ο Πακάκης αφού «άδειασε» τέσσερις (!) αντιπάλους, πέτυχε το 2 – 0. Στο 48’ ο Τζορμπατζίδης όμως με πέναλτι (αυστηρό) μείωσε σε 2 – 1. Στο 56’ ο Μ. Δράκος έκανε το 3 – 1 και στο 62’ ο Κουκουράβας διαμόρφωσε το τελικό 3 – 2.
Διαιτητής ήταν ο κ. Αλεξόπουλος.
Η σύνθεση του Φοίβου: Γεωργίου, Μαλλιάκας, Μ. Δ. Δράκος, Σταύρου, Ρίζος, Μ. Λ. Δράκος, Παπαοικονόμου (60’ Ταμπάκ), Πακάκης, Κουτσούκος, Ψαράς, Τοβριντίδης (76’ Κολιός)

Και δεύτερη φορά στον τελικό…
Η σαιζόν 1987 – ’88, καταγράφεται ως η δεύτερη καλύτερη στην ιστορία του Φοίβου στο κύπελλο Ερασιτεχνών. Κατάφερε να φθάσει και πάλι ως τον τελικό, χωρίς όμως να πάρει το τρόπαιο. Όπως και να έχει πάντως και εκείνη η ξέφρενη πορεία έχει περάσει στην ιστορία και όλοι θα τη θυμούνται έχοντας καλές αναμνήσεις. Μολονότι μάλιστα τα περισσότερα παιχνίδια έγιναν στο γήπεδο της Κρεμαστής, δεν μπορεί να μειωθεί η άκρως επιτυχημένη πορεία. Ο δρόμος για τον τελικό ήταν μακρύς. Οι παίκτες του Φοίβου σε όλα τα παιχνίδια όμως πήγαν πολύ καλά και είχαν για μεγάλο τους «όπλο» την επίθεση. Δεν «έπεσαν» ποτέ κάτω από τα τρία γκολ.
-Η αρχή έγινε στις 20 Απριλίου 1988. Αντίπαλος ήταν ο Παλλεσβιακός στο γήπεδο της Κρεμαστής. Το παιχνίδι δεν αντέχει σε καμία κριτική και το τελικό 4 – 0 τα λέει όλα. Σκόραραν οι Λάππας (14’ 78’), Πολυχρόνης (17’) και Πελεκάνος (71’).
ΦΟΙΒΟΣ: Μιχαήλ, Μοναξιός, Δελαπόρτας, Σταύρου, Αγγελόπουλος, Σγουρομάλλης (46’ Πελεκάνος), Πολυχρόνης, Φτάκλας, Αντωνιάδης, Λάππας, Καραγεωργίου (72’ Κιάκας)
-Σειρά είχε ο Πάμισος Μεσσήνης στις 11 Μαίου 1988. Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε και πάλι στο γήπεδο της Κρεμαστής και ο Φοίβος για μια ακόμα φορά «έκοψε ταρίφα». Διέσυρε τον αντίπαλο του με το επιβλητικό 6 – 0. Στο 32’ με πέναλτι του σπεσιαλίστα στο είδος Φτάκλα έγινε το 1 – 0. Στο 39’ ο Σγουρομάλλης έκανε το 2 – 0 και στο 44’ ο Λάππας το 3 – 0. Ο Κιάκας στο 45’ πέτυχε το 4 – 0 και ο Λάππας στο 50’ το 5 – 0. Το σκορ έκλεισε ο Τιβριντίδης στο 82’. Η σύνθεση του Φοίβου: Γρηγοριάδης, Μοναξιός, Δελαπόρτας, Πολυχρόνης, Αγγελόπουλος (65’ Σείτης), Σγουρομάλλης, Κιάκας, Φτάκλας (75’ Τιβριντίδης), Παπαοικονόμου, Λάππας, Πελεκάνος.
-Ο νέος αντίπαλος ήταν ο Αθλητικός Όμιλος Άρτας στις 19 Μαίου 1988. Για μια ακόμα φορά η κλήρωση ευνόησε το Φοίβο καθώς ο αγώνας ορίστηκε να γίνει στο γήπεδο της Κρεμαστής. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι γηπεδούχοι πέτυχαν και πάλι μια εύκολη και μεγάλη σε έκταση νίκη (4 – 1). Οι Αρτινοί άντεξαν μόνο για 40 λεπτά. Από εκεί και πέρα «μίλησε» η επίθεση των γηπεδούχων η οποία και πάλι «πετούσε φωτιές». Στο 42’ με πέναλτι, ο Φτάκλας έκανε το 1 – 0 και στο 48’ ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας. Ο Κιάκας στο 64’ πέτυχε το 3 – 0 αλλά στο 67’ ο Στασινός μείωσε σε 3 – 1. Στο 82’ ο Λάππας διαμόρφωσε το τελικό 4 – 1.
ΦΟΙΒΟΣ: Γρηγοριάδης, Μοναξιός, Δελαπόρτας, Σταύρου (83’ Ν. Σείτης), Αγγελόπουλος, Κιάκας, Πολυχρόνης, Φτάκλας, Παπαοικονόμου, Λάππας (83’ Τιβριντίδης), Πελεκάνος
-Την 1η Ιουνίου 1988 ο Φοίβος έπαιξε με τον ΑΟ Πάτραι. Αν και ήταν μια ομάδα που διεκδικούσε εκείνη τη χρονιά την άνοδο της στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, είχε την τύχη των προηγούμενων ομάδων στο γήπεδο της Κρεμαστής. Ηττήθηκε με το βαρύ 4 – 0 καθώς υποτάχθηκε σχετικά νωρίς στην ανωτερότητα του Φοίβου. Πριν συμπληρωθούν τα πρώτα πέντε λεπτά, ο έμπειρος και αξέχαστος Κώστας Παπαοικονόμου έκανε το 1 – 0 και στο 8’ ο Κιάκας πέτυχε το 2 – 0. Στο 37’ ο Φτάκλας ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3 -0 και στο 47’ ο Λάππας διαμόρφωσε το τελικό 4 – 0. Με την ομάδα του νησιού μας έπαιξαν οι ακόλουθοι:
Γρηγοριάδης, Μοναξιός, Δελαπόρτας , Σταύρου, Ορφανίδης, Σγουρομάλλης, Πολυχρόνης, Φτάκλας (68’ Σείτης), Παπαοικονόμου (75’ Καραγεωργίου), Λάππας, Κιάκας
-Μια εβδομάδα μετά (8 Ιουνίου 1988) έγινε ο τελικός του νοτίου ομίλου (ο ημιτελικός δηλαδή της διοργάνωσης) στο γήπεδο της Ριζούπολης. Αντίπαλος του Φοίβου ήταν η Μινωϊκή (ομάδα της Κρήτης). Σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια, οι κυπελλούχοι Δωδεκανήσου πιέστηκαν η αλήθεια περισσότερο, όμως και πάλι βρήκαν τον τρόπο να επικρατήσουν με 3 – 1 και να πάρουν έτσι πανηγυρικά το εισιτήριο της πρόκρισης για τον τελικό. Στο 20’ ο Λάππας έκανε το 1 – 0 και στο 61’ ο Κιάκας το 2 – 0. Στις καθυστερήσεις η Μινωϊκή μείωσε σε 2 – 1 αλλά στο 93’ ο Παπαοικονόμου διαμόρφωσε το τελικό 3 – 1. Ήταν πλέον γεγονός. Ο Φοίβος για δεύτερη φορά στην ιστορία του θα έδινε το παρών στον τελικό του κυπέλλου Ερασιτεχνών. Τη φανέλα του Φοίβου στο γήπεδο της Ριζούπολης φόρεσαν οι εξής:
Γρηγγοριάδης, Μοναξιός, Δελαπόρτας, Σταύρου, Ορφανίδης, Σγουρομάλλης, Πολυχρόνης (78’ Πελεκάνος), Φτάκλας (62’ Αγγελόπουλος), Παπαοικονόμου, Λάππας, Κιάκας
Ο τελικός
Έγινε στις 16 Ιουνίου 1988 στο ουδέτερο γήπεδο του Αιγάλεω και αντίπαλος ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου Καβάλας. Ο Φοίβος χωρίς καμία δόση υπερβολής δικαιούταν τη νίκη γιατί ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης αλλά τελικά έφυγε ηττημένος από το γήπεδο με 1 – 0 και μάλιστα με γκολ που σημειώθηκε ελάχιστα λεπτά πριν από το φινάλε της αναμέτρησης. Η ομάδα του νησιού μας ήταν πάρα πολύ άτυχη στο παιχνίδι εκείνο διότι έχασε πολλές ευκαιρίες. Παράλληλα δικαιούται να αισθάνεται και αδικημένη από τη διαιτησία καθώς το πέναλτι που σφυρίχθηκε και έγινε το 1 – 0 δεν υπήρχε. Ήταν το 88’ λοιπόν όταν ράγισαν καρδιές. Μετά από ένα κανονικό μαρκάρισμα του Γρηγοριάδη μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο διαιτητής προς γενική έκπληξη έδωσε πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Καρκατζάλος κάνοντας το 1 – 0. Οι του Φοίβου δε μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που είχε συμβεί. Θεωρούσαν ότι το παιχνίδι θα πήγαινε έστω στην παράταση. Έχουν πάντως μερίδιο ευθύνης και οι ίδιοι καθώς δεν αξιοποίησαν καμία από τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» τον αγώνα πολύ νωρίτερα. Το ποδόσφαιρο όμως πολλές φορές είναι έτσι. Ο Φοίβος έπαιξε στον τελικό με τους Γρηγοριάδη, Μοναξιό, Ορφανίδη, Αγγελόπουλο, Δελαπόρτα, Σταύρου, Πολυχρόνη, Φτάκλα, Παπαοικονόμου, Λάππα, Σγουρομάλλη (25’ Κιάκα)

Στη σκιά του θλιβερού μαντάτου…
delaportas filipas2
Το 2013 θα μείνει βαθιά χαραγμένα στις μνήμες των Δωδεκανησίων φιλάθλων. Όχι μόνο για την κατάκτηση του τροπαίου από τον Φοίβο αλλά και γιατί τόσο πρόωρα έφυγε από τη ζωή το γελαστό παιδί. Ο Φίλιππος Δελαπόρτας στις 9 Απριλίου του 2013, παραμονές του πρώτου αγώνα του Φοίβου στο θεσμό στην Ικαρία, ξεκίνησε το αιώνιο ταξίδι μαζί με τον αδελφό του πρώην συμπαίκτη του, Ευτύχη Τζιβίλογλου, Γιάννη. Και όμως, ο Φίλιππος ήταν στην Ικαρία και έβαλε μάλιστα και τα δυο γκολ της ομάδας του στη νίκη με σκορ 2 – 0 που έδωσε και την πρόριση στο Φοίβο. Το κλίμα ήταν βαρύ και ασήκωτο, όμως οι συμπαίκτες του ήθελαν να γίνει το παιχνίδι αυτό και να μην πάρει αναβολή. Στη μνήμη του, δηλώθηκε κανονικά στο φύλλο αγώνα, ενώ η ομάδα της Κρεμαστής “κατέβηκε” με δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Ο ενδέκατος ήταν ο Φίλιππος…

Αφιερωμένη στον Φίλιππο!
Αφιερωμένη στη μνήμη του Φίλιππου Δελαπόρτα ήταν η νίκη του Φοίβου Κρεμαστής επί του Ελπιδοφόρου Κηφισιάς με 2 – 1 για το κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας. Το παιχνίδι έγινε στις 17 Απριλίου 2013 στο γήπεδο της Κρεμαστής. Οι παίκτες του Σάββα Ορφανίδη μπροστά σε περίπου 1000 θεατές πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο φορώντας μπλουζάκια που στην μπροστινή τους όψη είχαν την φωτογραφία του Φίλιππα Δελαπόρτα και στην πίσω του Γιάννη Τζιβίλογλου, των δυο παιδιών που τόσο πρόωρα έφυγαν από την ζωή σε τροχαίο δυστύχημα στην Ανάβυσσο. Συγκινητική ήταν η στιγμή που οι φίλαθλοι φώναξαν «Φίλιππα ζεις, εσύ μας οδηγείς», κάτι που έκανε τους παίκτες του Φοίβου να δακρύσουν. Το σκορ άνοιξε στο 47’ ο Νίκος Ορφανίδης με σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Ελπιδοφόρος Κηφισιάς ισοφάρισε με πέναλτι ο Βέρμπης στο 67’. Το τελικό 2 – 1 διαμόρφωσε ο Καρίκης με κοντινή προβολή στο 77’.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Φοίβος: Λουτριώτης, Σ. Ορφανίδης (69’ Καρίκης), Φωτεινής, Θεοδοσίου, Αξιώτης, Μαθιός, Τζιβίλογλου, Γκινής, Λαμάι, Ν. Ορφανίδης, Μπιλιάς (86’ Φατιόν)
Ελπιδοφόρος: Κόλλιας, Στασινός, Καραμπάς, Τεγούσης, Χέλης (86’ Τριανταφυλλίδης), Κορακάκης, Χίσο (82’ Εσλέρ), Γεωργακόπουλος, Βέρμπης, Γκουτσούλας, Κάρος (46’ Παπάζογλου)foivos ikaria

Απλά ασταμάτητος…
Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Φοίβος! Η κυπελλούχος Δωδεκανήσου κέρδισε στην Κερατέα την Ιωνία 2000 με 3 – 0 την 1η Μαίου 2013. Η ομάδα του Φοίβου ήταν σαφώς ανώτερη σε όλη τη διάρκεια ενώ το σκορ θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερο.
Στο 34’ ο Ντογκασβίλι τράβηξε τον Γκινή μέσα στην μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Τζιβίλογλου και έκανε το 1 – 0.
Στο 57’ ο ίδιος παίκτης έκανε τάκλιν στον Μαθιό αλλά «βρήκε» τα πόδια του με αποτέλεσμα ο «άρχων» του αγώνα να υποδείξει και πάλι την εσχάτη των ποινών. Για τη φάση αυτή διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι τυπικά φιλοξενούμενοι αλλά η απόφαση του διαιτητή δεν άλλαξε. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Μαθιός και έκανε το 2 – 0. Ο ίδιος παίκτης στο 77’, μετά από μπαλιά του Γκινή, με ένα πολύ δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3 – 0.
Καλή ήταν η διαιτησία του Νίκου Παπαγεωργίου (Π. Νακόπουλος, Π. Αργυρός) από την Αθήνα.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΦΟΙΒΟΣ: Λουτριώτης, Μπιλιάς, Αξιώτης, Φωτεινής, Λαμάϊ, Τζιβίλογλου, Σ. Ορφανίδης (72’ Κούρλιος), Γκινής), Θεοδοσίου (84’ Τζεμαλάϊ), Μαθιός (80’ λ.τ. Καρίκης), Ν. Ορφανίδης
ΙΩΝΙΑ 2000: Καρπαθάκης, Βολάνης, Ντογκασβίλι, Βακαλόπουλος, Δασκαλάκης, Μπάντζιο, Παντελεκάκης (63’ Μεζαρτζόπουλος), Γιανουλάρης, Μπατεριτάκης, Βακαλουνάκης, Τόλιας (80’ Ποντούρι)foivos blouzakia

Νίκη και στο Ηράκλειο!
Ούτε ο Ατρόμητος Λάππα στάθηκε ικανός για να κάμψει την αντίσταση του Φοίβου. Η ομάδα της Κρεμαστής στις 29 Μαίου του 2013 κέρδισε μέσα στο Ηράκλειο με 1 – 0 χάρις σε ένα γκολ που σημείωσε ο Μαθιός με προβολή στο 38′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γιώργου Δελαπόρτα.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ: Τζουραμάνης, Βέρρας Χ., Μπίζος, Σανδραβέλης (84′ Λαζανάς), Νικολόπουλος, Κυριαζόπουλος, Παναγιωτόπουλος (70΄Ζέλιος), Ντόμας, Λαφίρης, Γραμματικόπουλος Ν., Γραμματικόπουλος Γ (84′ Βέρρας).
ΦΟΙΒΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ: Λουτριώτης, Μπίλιας, Αξιώτης, Φωτείνης, Σρετίνι, Τζιβίλογλου, Θεοδοσίου, Γκίνης, Δελαπόρτας (87′ Καρίκης), Μαθιός, Ορφανίδης Ν (76′ Ορφανίδης Σ).

Άνετη πρόκριση στον τελικό!
Στις 5 Ιουνίου του 2013 ο Φοίβος έπαιξε στα προημιτελικά με αντίπαλο τον Άρη Ακροποτάμου Καβάλας. Το παιχνίδι έγινε στο ουδέτερο γήπεδο της Χαλκίδας και η ροδίτικη ομάδα …πετούσε φωτιές. Ούτε λίγο, ούτε πολύ …φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ τους αντιπάλους της και πήρε μια άνετη νίκη με σκορ 4 – 0. Αυτό ήταν. Ο Φοίβος προκρίθηκε για τον μεγάλο τελικό.
Στο 5’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Δελαπόρτα, ο Λαμάϊ με κεφαλιά από καλό σημείο μέσα στην περιοχή άνοιξε το σκορ (1 – 0).
Στο 34’ ο Αξιώτης εκτέλεσε απευθείας φάουλ και αφού η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 2 – 0.
Στο 65’ μετά από εξαιρετική αντεπίθεση, ο Νίκος Ορφανίδης μπήκε στην περιοχή και με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3 – 0.
Στο 85’ ο ίδιος παίκτης πάσαρε στον Αξιώτη και αυτός με πλασέ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 4 – 0
ΦΟΙΒΟΣ: Λουτριώτης, Μπιλιάς, Λαμάι, Θεοδοσίου, Φωτεινής, Αξιώτης, Τζιβίλογλου, Ορφανίδης Ν, Γκινής, Δελαπόρτας, Μαθιός
ΑΡΗΣ: Χατζηνικολής, Καμπερίδης, Τσέπα, Σολακίδης, Κάμπατζης, Μεμούρης, Τσορμπαντζής, Καραγιαννίδης, Σεφερίδης, Παπαδόπουλος, Αποστολίδης.

Έγραψε ιστορία στα Ψαχνά!
foivos kipellouxosΗ χρονιά ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η χρονιά ανήκε στον Φίλιππο και δεν ήταν δυνατόν να μην τελειώσει με το κερασάκι στην τούρτα, το τρόπαιο. Το Σάββατο 15 Ιουνίου στο γήπεδο Ψαχνών Εύβοιας ο Φοίβος πανηγύρισε το δεύτερο τρόπαιο της ιστορίας του και το αφιέρωσε ψηλά στον ουρανό όπου ο Φίλιππος Δελαπόρτας παρακολουθούσε δίπλα στους Αγγέλους. Η ομάδα της Κρεμαστής νίκησε με 2 – 1 τον Παναρκαδικό, παρουσία σχεδόν 800 θεατών που έδωσαν το παρών στο γήπεδο.
Το σκορ άνοιξε μόλις στο 11′ ο Παναρκαδικός, όμως ο Φοίβος δεν μπορούσε με τίποτα να χάσει αυτό το παιχνίδι. Στο 25′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Δελαπόρτα, ο Μαθιός με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα (1 – 1). Με την έναρξη του δευτέροπυ ημιχρόνου (στο 46′) ο Τζιβίλογλου με δυνατό ευθύβολο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2 – 1.
ΦΟΙΒΟΣ: Λουτριώτης, Μπιλιάς, Λαμάι, Θεοδοσίου (89′ Ορφανίδης), Φωτεινής, Αξιώτης, Τζιβίλογλου, Ορφανίδης Ν, Γκινής (63′ Τζαφέρης), Δελαπόρτας, Μαθιός
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Μανέλης, Γ. Κυριακόπουλος, Μπούτας, Δ. Κυριακόπουλος, Μπεντεβής, Αρδάμης, Μέλλος, Δήμος, Κολιόπουλος (68′ Λαγός), Καδάς, Γούτος (59′ Τζιάνης)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments