Αρχική Στήλες Απόψεις Καλώς τα παιδιά, 3 – 0!

Καλώς τα παιδιά, 3 – 0!

1
18
Dodekanisos

Εντάξει, σε καμία περίπτωση με αυτόν τον τίτλο δεν θέλω να πικάρω την αποστολή της Θύελλας Ραφήνας η οποία παρεμπιπτόντως, ήδη βρίσκεται στο νησί της Ρόδου στο οποίο κατέφθασε με το πλοίο (και όχι με το αεροπλάνο όπως θα περίμενε κανείς). Απλώς, έχοντας παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια του πρωταθλητή Ιάλυσου στα μπαράζ ανόδου (και αυτό στη Ραφήνα βέβαια), είναι αυθόρμητα η πρόταση που μου έρχεται στο μυαλό. Και πιστέψτε με, είναι μια τελείως αντικειμενική πρόταση, με βάση της συνολική παρουσία και των δυο ομάδων στην όλη διαδικασία. Είμαι από τους ανθρώπους που πάντοτε υποστηρίζουν ότι το ταμείο γίνεται στο τέλος, όμως θεωρώ πως, αν γίνει κάτι άλλο την Κυριακή στο «Οικονομίδειο», πέραν της άνετης νίκης του Ιάλυσου, θα είναι μια από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές αδικίες των τελευταίων ετών. Και εξηγούμαι:
-Στο παιχνίδι της Ραφήνας, ο Ιάλυσος ήταν η καλύτερη ομάδα με εξαίρεση ένα τέταρτο στο διάστημα από το 45’ έως και το 60’. Ήταν ένα κακό διάστημα για τους «ερυθροκίτρινους» κατά την διάρκεια του οποίου η Θύελλα πέτυχε ένα γκολ και είχε και ακόμα μια καλή ευκαιρία. Σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι ο Ιάλυσος ήταν σαφώς ανώτερος.
-Σε όλο το πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του Ανδρέα Σταύρου ήταν οι απόλυτα κυρίαρχοι όπως και μετά το 60’ – 65’. Αφού το ημίχρονο δεν τελείωσε τουλάχιστον 0 – 2, θα περίμενε κανείς μετά την ισοφάριση της Θύελλας, να τελειώσει ο αγώνας με 1 – 3 ή και με 1 – 4. Με βάση τις ευκαιρίες αυτό θα μπορούσε να συμβεί κάλλιστα. Αντ’ αυτού όμως το παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο.
-Δεν με εντυπωσίασε καθόλου η Θύελλα. Περίμενα σαφώς περισσότερα πράγματα από αυτό που τελικά είδα. Κατά τη γνώμη μου μάλιστα, ο ΑΟ Ζευγολατιού είναι καλύτερη ομάδα, αλλά εν πάση περιπτώσει αυτό ίσως και να μην έχει μεγάλη σημασία.
-Ο Ιάλυσος είναι σαφώς πιο έτοιμος για τη Γ’ Εθνική με βάση και τις γηπεδικές του εγκαταστάσεις. Έχω ξαναγράψει και …ξαναπεί πολλές φορές, ότι το γήπεδο της Θύελλας είναι πολύ πίσω από αυτό που θα έπρεπε να ήταν κανονικά για μια ομάδα που θέλει να παίξει σε Εθνική Κατηγορία. Αυτό είναι ίσως ψηλά γράμματα στην Ελλάδα καθώς τέτοιου τύπου γήπεδα υπάρχουν ακόμα και σε επαγγελματικές κατηγορίες, όμως προσωπικά είναι κάτι που με ενοχλεί. Και επιτέλους το Ελληνικό κράτος θα πρέπει να το δει σοβαρά αυτό το θέμα βάζοντας ασφαλιστικές δικλίδες στις ομάδες που θέλουν να ανέβουν.
Εν κατακλείδι, επιμένω να λέω ότι ο Ιάλυσος είναι πολύ ανώτερος σε σχέση με τον αντίπαλο του (όπως και σε σχέση και με τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου). Βεβαίως, αντιλαμβάνομαι ότι σε ένα παιχνίδι των ενενήντα λεπτών όπου κρίνεται μια ολόκληρη άνοδος, τα πάντα μπορούν να συμβούν και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος όμως βαθιά μέσα μου πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να είναι τόσο άδικο…

Υ.Γ.: Πριν ξεκινήσουν τα μπαράζ ανόδου είχα απαντήσει σε ένα φίλο ακροατή που μου έστειλε μήνυμα στο ραδιόφωνο ότι ο φετινός Ιάλυσος είναι πιο σοφός από πέρσι και σαφώς πιο έτοιμος. Με την πάροδο των παιχνιδιών το είδα με τα μάτια μου. Ο φετινός Ιάλυσος δεν έχει καμία σχέση με τον περσινό, χωρίς υπερβολή. Τώρα, έχει το momentum να ανέβει και αυτό δεν μπορεί να το χάσει μπροστά στο καυτό του κοινό…

Δημήτρης Δραγάτης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mr Football
Mr Football
8 years ago

I istoria mas exei apodeiksei polles fores oti sto podosfairo den kerdizei panta o kalyteros…!!!