Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Καλή εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη

Καλή εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη

0
toksovolia fitorio
Dodekanisos

Επιτυχημένη ήταν η παρθενική παρουσία των μικρών αθλητών της ακαδημίας Τοξοβολίας του Α.Σ. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ και χρυσό μετάλλιο από τον Σάββα Κηπουρό του Α.Σ. ΦΛΟΓΑ, στο διασυλλογικό αγώνα εθνικού επιπέδου στη Θεσσαλονίκη. Ο διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν πάνω από 60 αθλητές από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Γήπεδο Δήμου Συκεών Θεσσαλονίκης, το Σάββατο που μας πέρασε, 12 Ιούλιου με διοργανωτή τον Ομιλο Αποφοίτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ήταν αγώνας ανοιχτού χώρου, 70μ για όλες της κατηγορίες του Ολυμπιακού & σύνθετου τόξου, στις Α’ & Β’ αγωνιστική κατηγορία αλλά και αναπτυξιακός. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να συμμετέχουν 12 μικροί αθλητές του συλλόγου, αλλά λόγω της καθυστέρησης έκδοσης της προκήρυξης και οριστικοποίησης του αγώνα που είχε σαν συνέπια το αυξημένο κόστος των εισιτηρίων αλλά και η χρέωση του εξοπλισμού με 30 € και την συμμετοχή στο αγώνα να ανέρχεται στα 20€ απέτρεψε αρκετούς γονείς από την συμμετοχή των παιδιών τους.
Στον αγώνα συμμετείχαν για πρώτη φόρα εκτός Ρόδου τα αδέλφια Καψάλα Δέσποινα και Καψάλας Γιώργος, στα 15 και 30 μέτρα αντίστοιχα με συνοδό και προπονητή τον Σάββα Κηπουρό, ο οποίος αγωνιστικέ στα 70 μ Ολυμπιακού τόξου για τον Α.Σ. ΦΛΟΓΑ. Η μικρή Δέσποινα, 9 χρονών (2005) στα 15 μέτρα ήταν η μικρότερη και η έκπληξη της διοργάνωσης με εξαιρετικές επιδόσεις και συγκεντρώσεις, επίδοση 480/600, αν και προπονείται μόνο 6 μήνες στην ακαδημία του Α.Σ. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ . Την απονομή στην Δέσποινα έκανε αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κα Παπαδοπούλου Εβελην. Ο Γιώργος, 13 χρονών (2001)έκανε έναν καλό αγώνα, επίδοση 440/600, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τους ποιο εμπείρους και κατετάγει 4ος . Με την συμμετοχή τους αυτή η μικροί αθλητές επιβεβαιώνουν την καλή πορεία του αθλήματος τα τελευταία χρόνια και δικαιώνουν τα στελέχη του συλλόγου τους και τον προπονητή τους. Παράλληλα ο Σάββας Κηπουρός, που επανήλθε στους αγώνες μετά από δυο χρόνια, επιβεβαίωσε της ελπίδες και ανέβηκε στην υψηλότερη θέση του βάθρου και χρυσό μετάλλιο στην απόσταση των 70μ Ανδρών Ολυμπιακού τόξου, με καλή επίδοση 545/600 και να βάζει παρακαταθήκη για μετάλλιο στα Island Games 2015 (www.jersey2015.com ). Η συμμέτοχη αυτή στους αγώνες και τα προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν αναδεικνύει για άλλη μια φορά τις δυνατότητες που υπάρχουν για ανάπτυξη των αθλημάτων και την ανάδειξη των αθλητών μας, φτάνει να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν από τον νησιωτικότητα. Πρώτο και σημαντικό το μεγάλο κόστος των συγκοινωνιών, αεροπορικών και ακτοπλοϊκών και φυσικά το χαράτσι που επέβαλε το αεροπορικό μονοπώλιο στον αθλητικό εξοπλισμό. Το απαραίτητο τόξο ενός τοξοβόλου χρεώνεται 30€ αφού δεν μπορεί να θεωρηθεί χειραποσκευή.

Ακόμα η καθυστερημένη έκδοση-ανακοίνωση των προκηρύξεων-προσκλήσεων από την ομοσπονδία και τους διοργανωτές συλλόγους δεν διευκολύνει στην έγκαιρη αγορά φτηνών εισιτηρίων. Ετσι οι αθλητές μας υστερούν σε συμμετοχές σε αγώνες από τους αθλητές της χερσαίας Ελλάδας που μετακινούνται οδικός.
Τα παραπάνω προβλήματα καθιστούν ακόμα ποιο σημαντικές τις επιτυχίες των αθλητών μας.
Ο Α.Σ. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ θα απευθυνθεί σύντομα με προτάσεις για την εξεύρεση λύσεων στα παραπάνω θέματα σε όλους τους αρμόδιους.

Ο σύλλογος συγχαίρει τους αθλητές Γιώργο και Δέσποινα Καψάλα και τους εύχεται καλλίτερη πορεία στο μέλλον και ότι θα είναι πάντα στο πλευρό τους. Συγχαίρει ακόμα τον προπονητή του συλλόγου Σάββα Κηπουρό για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και για την καλή προετοιμασία των αθλητών. Ευχαριστεί τους γονείς των αθλητών για την στήριξη που παρέχουν στα παιδιά τους.
Χορηγός της αποστολής το ξενοδοχείο ΕΛΑΦΟΣ του Προφήτη Ηλία, που χωρίς την στήριξη του ίσως να μην πραγματοποιούνταν η αποστολή. Ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά την διεύθυνση του ΕΛΑΦΟΣ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Ολυμπιακό άθλημα της Τοξοβολίας: τηλ 6936618366, email: archery@islandgames.gr , Κ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Τάκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments