Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ ITF RHODES CUP JUNIOR: Η Ελλάδα είχε την τιμητική της

ITF RHODES CUP JUNIOR: Η Ελλάδα είχε την τιμητική της

0
Dodekanisos

Η Ελλάδα είχε την τιμητική της -όπως αναμενόταν- κατά την διάρκεια της σημερινής (Σάββατο) προτελευταίας αγωνιστικής ημέρας του Παγκόσμιου τουρνουά τένις ITF RHODES CUP JUNIOR στις εγκαταστάσεις του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης στο Κορακόνερο.

Και αυτό διότι πανηγύρισε δυο χρυσά μετάλλια στους τελικούς των «διπλών», παρουσία και του προέδρου της ΕΦΟΑ Σπύρου Ζαννιά. Τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια η χώρα μας τα κατάφερε μια χαρά. Στα αγόρια οι Ντάνιελ Τριανταφύλλου και Αλέξανδρος Ρουμπής, ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι απέναντι στους Νίκο Μανόπουλο και Κώστα Ράπτη τους οποίους και κέρδισαν με 2 – 0 σετ (6 – 4, 6 – 1). Αλλά και στα κορίτσια το δίδυμο των Μικαέλα Λάκη και Αθηνά Πίτα επικράτησε των Alexandrova/Καλλίστρου με 2 – 1 σετ στο ταϊ μπρέϊκ μετά από ένα πραγματικά συγκλονιστικό παιχνίδι που πήγαινε πόντο πόντο (6 -3, 6 – 7, 10 – 8). Οι απονομές που ακολούθησαν έγιναν από τον πρόεδρο της ΕΦΟΑ Σπύρο Ζανιά αλλά και τον Ομοσπονδιακό μας προπονητή Φώτη Βαζαίο.

Έντονο Ελληνικό χρώμα θα έχουν και οι αυριανοί (Κυριακή) τελικοί του Παγκόσμιου τουρνουά ITF RHODES CUP JUNIOR . Ειδικά, ο τελικός των γυναικών που θα γίνει στις 10 το πρωί είναι καθαρά υπόθεση της χώρας μας μιας και θα αναμετρηθούν η Μαρία Καλλίστρου με τον Εμμανουέλα Λάκη. Η πρώτη επικράτησε σήμερα (Σάββατο) της Αθηνά Πίττα με 2 – 0 σετ (7 – 6, 6 – 0). Αν και στην αρχή συνάντησε προβλήματα στη συνέχεια βρήκε τον ρυθμό της και επικράτησε εύκολα. Η δεύτερη κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια απέκλεισε την Γερμανίδα Tea Lukic με 2 – 0 σετ (6 – 3, 6 – 1) και αν και μόλις 13 ετών (!) θα δώσει το παρών στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Στα αγόρια, ο τελικός θα διεξαχθεί στις 12μ. και θα είναι ανάμεσα στο Νίκο Μανόπουλο και τον Βρετανό A. Ferry. Ο Μανόπουλος επικράτησε στον σημερινό ημιτελικό του Βρετανού P. Alam με 2 – 1 σετ (3 – 6, 6 – 4, 6 – 1). Ο Μανόπουλος αντιμετώπισε στην αρχή ορισμένες δυσκολίες, ωστόσο στη συνέχεια έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του και μπόρεσε να επικρατήσει. Ο P. Alam έφθασε στον τελικό επικρατώντας του A. Fery με 2 – 0 σετ (6 – 3, 6 – 1).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments