“Ίσως επιχειρήσουν τρομοκρατικό χτύπημα κατά του Πούτιν!”

0
Dodekanisos

Φ ωτιές» άναψε με ανάρτηση του στο κανάλι του στο Telegram ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας, δημοσιογράφος , πρώην στενός σύμβουλος και υποστηρικτής του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Σεργκέϊ Μαρκόφ! Με αφορμή το ενδεχόμενο ο Ρώσος ηγέτης να επισκεφθεί την Άγκυρα προκειμένου να συναντηθεί με τον Ερντογάν ο Μαρκόφ έγραψε τα εξής:

«Η γνώμη μου είναι ότι ο Πούτιν δεν θα πάει στην Τουρκία γιατί εκεί υπάρχουν προβλήματα ασφαλείας. Και το πρόβλημα δεν είναι από την Τουρκία, αλλά από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Άλλωστε, η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Ο τουρκικός στρατός εκπαιδεύεται από τους Αμερικανούς εδώ και δεκαετίες.

Οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί δαιμονοποιούν τον Πούτιν και είναι ξεκάθαρα έτοιμοι να οργανώσουν τρομοκρατική επίθεση εναντίον του αν παρουσιαστεί η ευκαιρία. Στην Τουρκία, έχουν μια τέτοια ευκαιρία περισσότερο από ό, τι στην Κίνα ή το Καζακστάν. Δεν πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία να φέρουν τον κόσμο στα πρόθυρα μιας πυρηνικής καταστροφής».

Διεθνή ενημερωτικά Site που ασχολήθηκαν με το θέμα, κάνουν λόγο για αδυναμία της Άγκυρας να παρέχει επαρκές επίπεδο ασφάλειας. Όλοι μάλλον θυμούνται πώς τον Δεκέμβριο του 2016 σκοτώθηκε ο Ρώσος πρεσβευτής Αντρέι Κάρλοφ. Η δολοφονία δεν συνέβη οπουδήποτε, αλλά στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στην τουρκική πρωτεύουσα. Εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες πως μια ανάλογη προσπάθεια θα μπορούσε να συμβεί ξανά.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments