Η Πολωνία σκέφτεται να κλείσει πλήρως τα σύνορα με τη Λευκορωσία

0
Dodekanisos

ΗΒαρσοβία μπορεί να καταλήξει να «κλείσει πλήρως» τα σύνορά της με τη Λευκορωσία, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Pawel Jablonski, επικαλούμενος επανειλημμένες προσπάθειες διείσδυσης στη χώρα του από στελέχη της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας του Ομίλου Wagner (PMC).

Ο διπλωμάτης έκανε τις παρατηρήσεις σε μια συνέντευξη στο CNN λέγοντας μεταξύ άλλων και τα εξής: «Εξετάζουμε οποιαδήποτε μέτρα που θα είναι απαραίτητα για την προστασία της επικράτειάς μας, την προστασία των πολιτών μας, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους απομόνωσης της Λευκορωσίας, συμπεριλαμβανομένου του πλήρους κλεισίματος των συνόρων. Θα θέλαμε να το αποφύγουμε αυτό γιατί είναι ένα βήμα έσχατης ανάγκης σε κάποιο βαθμό. Αλλά, εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις, συνεχίζονται οι προσπάθειες αποσταθεροποίησης της χώρας μας, μπορεί να μην έχουμε άλλη επιλογή», ​​πρόσθεσε.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Βαρσοβία ισχυρίστηκε ότι δύο λευκορωσικά ελικόπτερα παραβίασαν τον πολωνικό εναέριο χώρο ενώ πετούσαν σε χαμηλό ύψος. Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας, ωστόσο, αρνήθηκε ότι συνέβη πράγματι τέτοιο περιστατικό. Ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki ισχυρίστηκε την περασμένη εβδομάδα ότι οι εικαζόμενες δραστηριότητες της Βάγκνερ κοντά στα σύνορα είναι «αναμφίβολα ένα βήμα προς μια επερχόμενη υβριδική επίθεση στο πολωνικό έδαφος». Το Μινσκ, ωστόσο, έχει απορρίψει τέτοιους ισχυρισμούς.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments