Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Ήρωες – παρίες – εγκληματίες … ΑΘΩΟΙ

Ήρωες – παρίες – εγκληματίες … ΑΘΩΟΙ

0

Το 2020, τους είπαν ήρωες. Υποκλίθηκαν στην αυτοθυσία τους να μάχονται νύχτα και μέρα με ελλιπέστατο εξοπλισμό ενάντια σε μια άγνωστη νόσο. Να παραμελούν τις ζωές και τις οικογένειές τους, να εκτίθενται στον κίνδυνο, να μην εγκαταλείπουν τον ασθενή. Τους θαύμασαν για την αυταπάρνηση, το σθένος και τη μαχητικότητά τους. Βγήκαν στα μπαλκόνια και τους χειροκρότησαν.

Το 2021, τους είπαν αντιεπιστήμονες, αντιεμβολιαστές και ψεκασμένους. Τους έκαναν παρίες. Τους απομάκρυναν από τους ασθενείς τους, τούς στέρησαν τη δουλειά, το μισθό και τη ζωή τους. Τους καταδίκασαν σε πείνα και εξαθλίωση, αλλά και στον πλέον ταπεινωτικό κοινωνικό θάνατο. Τους λοιδόρησαν γιατί ήταν εκείνοι οι οποίοι έμειναν πεισματικά πιστοί στις βασικές αρχές της επιστήμης τους: τη μελέτη, την έρευνα, την αμφισβήτηση, το διάλογο. Τους απαξίωσαν γιατί επέμεναν να τιμούν τον όρκο τους στον Ιπποκράτη και στους οικουμενικούς χάρτες και τις συμβάσεις που προασπίζονται τα πανανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες.

Το 2022, τους είπαν εγκληματίες, γιατί, μετά από δέκα μήνες υποχρεωτικής στέρησης μισθού και εργασίας κι αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες, βρέθηκαν δύο τετράγωνα δίπλα από το σπίτι του πρωθυπουργού, να διαμαρτύρονται ειρηνικά για ακόμη μία φορά, για την κατάλυση του Συντάγματος και τη διάλυση του ΕΣΥ, με μόνο όπλο απέναντι στη δυστοπία που τούς επεβλήθη, τη φωνή τους. Και ήταν φαίνεται τόσο τρομερό όπλο αυτές οι φωνές, ώστε η κυβέρνηση να διατάξει την άμεση σύλληψη και προσαγωγή τους, ωσάν να επρόκειτο για εγκληματίες.

Στις 7/7/2022, 38 υγειονομικοί τέως «ήρωες» και νυν «παρίες» οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Τους περιόρισαν ολονυκτί στο κρατητήριο, για να τους μεταγάγουν την επομένη στα δικαστήρια με χειροπέδες, με σκοπό την πλήρη διαπόμπευσή τους. Ήθελαν να τους δικάσουν για το «φρικτό έγκλημα» της πρωθυπουργικής όχλησης. Παραδόξως, η δίκη ανεβλήθη και οι «εγκληματίες» «έλαβαν προσωρινή χάρη» μέχρι την ώρα της επικείμενης δίκης.

Στις 19/10/2022, και μετά από δύο χρόνια δικαστικής ύπνωσης στο έγκλημα που έχει συντελεστεί στο χώρο της υγείας και στις ζωές των υγειονομικών και των οικογενειών τους, η «πολύκροτη» δίκη ξεκίνησε. Η φωνή τους ακούστηκε για πρώτη φορά χωρίς διαστρέβλωση και δυνατά ενώπιον των δικαστών. Η ετυμηγορία για τους ανθρώπους που τους είπαν ήρωες, τους έκαναν παρίες και τους αντιμετώπισαν ως εγκληματίες, δε θα μπορούσε να είναι άλλη…

Αποδείχθηκαν ΑΘΩΟΙ!
Σε έκθεση του State Department των Η.Π.Α., η σύλληψη αυτή των υγειονομικών σε πολύμηνη αναστολή για ειρηνική διαμαρτυρία, χαρακτηρίστηκε αυθαίρετη! Ένα χρόνο μετά την αήθη και άνανδρη σύλληψη των 38 διαμαρτυρόμενων υγειονομικών, η φωνή μας έχει γίνει πιο δυνατή, είμαστε περισσότεροι, δεν ξεχνάμε….

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

 

“Υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments