Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα ΗΠΑ: Περισσότεροι θάνατοι από αυτοκτονίες παρά Covid-19 στον στρατό

ΗΠΑ: Περισσότεροι θάνατοι από αυτοκτονίες παρά Covid-19 στον στρατό

0
military.com
Dodekanisos

Μία έκθεση του Πεντάγωνου των ΗΠΑ, έδειξε πως από την αρχή της πανδημίας περισσότεροι θάνατοι προέρχονται από αυτοκτονίες. Παρά από κορονοϊό στον Αμερικανικό στρατό! 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η τελευταία έκθεση του Γραφείου Αμυντικής Πρόληψης Αυτοκτονιών (DSPO), από τις αρχές Απριλίου έως τα τέλη Ιουνίου 2021, υπήρξαν 139 αυτοκτονίες στον Αμερικανικό στρατό. Εξ αυτών 99 αφορούσαν ενεργά μέλη σε υπηρεσία, 14 έφεδρους και 26 στην Εθνική Φρουρά. 

Ουσιαστικά τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τώρα δείχνουν αύξηση 46% στις αυτοκτονίες μεταξύ των ενεργών δυνάμεων του Αμερικανικού στρατού. Σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα το 2020. Πρόκειται για τον διπλάσιο αριθμό σε θανάτους στις ένοπλες δυνάμεις που σχετίζονται με αυτοκτονίες. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Πεντάγωνο τα άτομα που έχουν αποβιώσει από κορονοϊό μέχρι στιγμής ανέρχονται στα 58. 

Παράλληλα, η ετήσια έκθεση του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ για τις στρατιωτικές αυτοκτονίες το 2020, που δημοσιεύθηκε τέλη Σεπτεμβρίου, έδειξε 580 θανάτους από αυτοκτονία κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους. Ενώ το τελευταίο τρίμηνο έχουν καταγραφτεί 581. Η έρευνα έδειξε επίσης πως οι στρατευμένοι άνδρες κάτω των 30 ετών διέτρεχαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, αποτελώντας το 42% των συνολικών στρατευμένων το 2020.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments