Αρχική Εκδηλώσεις Ημερίδα για τις εργασιακές σχέσεις, την κοινωνική ασφάλιση και το εργατικό ατύχημα,...

Ημερίδα για τις εργασιακές σχέσεις, την κοινωνική ασφάλιση και το εργατικό ατύχημα, στις 18 Οκτωβρίου

0
Dodekanisos

Το Περιφερειακό ΙΝΕ–ΓΣΕΕ Δωδεκανήσου σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου διοργανώνουν εκδήλωση νομικής πληροφόρησης με θέμα:«Πρόσφατες εξελίξεις στις εργασιακές σχέσεις και την κοινωνική ασφάλιση – Βασικά ζητήματα εργατικού ατυχήματος», την Τετάρτη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ε.Κ.Ρ., Στεφ. Καζούλη 30, στις 18.00.

Οι νομικοί σύμβουλοι αφού παρουσιάσουν τα θέματά τους, στη συνέχεια θα απαντήσουν σε σχετικά ερωτήματα των παρισταμένων.

Την επόμενη ημέρα, 19 Οκτωβρίου, από 11πμ έως 2.00μμ, όσοι θέλουν να θέσουν ερωτήματα για εργασιακά ή ασφαλιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, θα μπορούν να προσέρχονται στο ΕΚΡ, όπου οι νομικοί σύμβουλοι θα απαντούν δια ζώσης.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των δύο ημερών υλοποίησης της εκδήλωσης, εκπρόσωπος της ομάδας των συμβούλων απασχόλησης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ θα επεξεργάζεται αιτήματα εργαζομένων & ανέργων σε θέματα απασχόλησης: εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές, απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων, πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων, προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πηγές οικονομικής ενίσχυσης (πχ εκπαιδευτικές υποτροφίες), κλπ.
Τόσο οι άνεργοι όσο και οι εργαζόμενοι θα μπορούν να Δηλώσουν Συμμετοχή σε ομαδικά εργαστήρια επαγγελματικής ανάπτυξης / επαγγελματικού σχεδιασμού.

Στα πλαίσια της κοινής προσπάθειας ανταπόκρισης του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ και του ΕΚΡ στην ανάγκη στοχευμένηςπληροφόρησης και συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων σε θέματα εργασιακά, κοινωνικοασφαλιστικά και απασχόλησης, νομικοί σύμβουλοι του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ θα παρουσιάσουν τις πρόσφατες εξελίξεις και μεταρρυθμίσεις στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε: στο Περ. ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Δωδεκανήσου, Γ. Μαύρου 7, Ζέφυρος, Ρόδος, Τηλ. Επικοινωνίας: 22410 – 70406, 7, 8 και στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου, Στεφ. Καζούλη 30, 22410-24730.

Η εκδήλωση οργανώνεται στα πλαίσια του Υποέργου 5 «Λειτουργία των εξ αποστάσεως και δια ζώσης υπηρεσιών νομικής και επαγγελματικής πληροφόρησης και συμβουλευτικής στις Μονάδες παροχής υπηρεσιών, καθώς και των υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής των ανέργων στα εξειδικευμένα κέντρα προώθησης στην απασχόληση στον άξονα των περισσότερο αναπτυγμένων περιφερειών (ΠΑΠ)» της Πράξης «Εξ αποστάσεως και δια ζώσης υπηρεσίες Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων, το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments