Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Ιατρικός τουρισμός και Ελλάδα

Ιατρικός τουρισμός και Ελλάδα

0
Dodekanisos

Ο τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα και οι ευοίωνες προοπτικές του είναι το θέμα διημερίδας η οποία ξεκίνησε τις εργασίες της χθες και ολοκληρώνεται σήμερα στο Μόντρεαλ του Καναδά. Τη σημαντική αυτή διημερίδα συνδιοργανώνουν η ΚΕΔΕ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ.

Στόχος η ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο προορισμό στον παγκόσμιο χάρτη του ιατρικού τουρισμού δεδομένου ότι ο παγκόσμιος τζίρος αυτής της αγοράς ξεπερνά σε ετήσια βάση τα 20-30 δισεκατομμύρια δολάρια με 5 εκατομμύρια ασθενείς να αναζητούν ιατρικές υπηρεσίες σε άλλες χώρες. Τις εργασίες της διημερίδας άνοιξε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, του ΙΣΑ και του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης, για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας.

«Αποτελεί άμεση ανάγκη, τόνισε ο καθορισμός εθνικής στρατηγικής για την ανταγωνιστική τοποθέτηση της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά ιατρικού τουρισμού. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αναλαμβάνουμε δράση. Αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες και αξιοποιούμε το δυναμισμό των Ελλήνων σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης». Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ Ν. Παγώνης εξέφρασε την πρόθεση της ομογένειας να στηρίξει την εθνική αυτή προσπάθεια. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Χρήστος Καράτζιος, πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Μόντρεαλ, ο οποίος αντιπροσωπεύει 150 Έλληνες γιατρούς στο Κεμπέκ, και η Δρ. Λίλα Μιράλι Παιδοψυχίατρος στο McGill University Health Center. Στη συνέχεια επιφανή μέλη της επιστημονικής κοινότητας έκαναν τοποθετήσεις σχετικά με το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments