Αρχική Επικαιρότητα Ιαπωνία: Και άλλα φιαλίδια της Moderna βρέθηκαν με ξένες ουσίες

Ιαπωνία: Και άλλα φιαλίδια της Moderna βρέθηκαν με ξένες ουσίες

0
Mufid Majnun from Pixabay"/>
Dodekanisos

H Ιαπωνία ανέφερε σήμερα άλλο ένα κρούσμα μόλυνσης από εμβόλιο της Moderna όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το reuters. Είναι το τέταρτο ανάλογο περιστατικό σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Πλέον είναι δεδομένο ότι θα καθυστερήσει η εκστρατεία εμβολιασμού της χώρας. Η περιοχή Kanagawa ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν αρκετά μαύρα σωματίδια σε ένα φιαλίδιο εμβολίου Moderna κατά τον έλεγχο για ξένες ουσίες. Η Ιαπωνία ανέστειλε τη χρήση 1,63 εκατομμυρίων δόσεων βολών Moderna την περασμένη εβδομάδα, αφού ειδοποιήθηκε για μόλυνση σε ορισμένες από τις προμήθειες.

Η Moderna και η ισπανική φαρμακευτική εταιρεία Rovi (ROVI.MC), η οποία εμφιαλώνει εμβόλια Moderna, ανέφεραν ότι η αιτία μπορεί να είναι κατασκευαστικό ζήτημα και οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές ασφαλείας ξεκίνησαν έρευνα. Η Moderna είπε ότι δεν εντοπίστηκαν ζητήματα ασφάλειας ή αποτελεσματικότητας από το ζήτημα. Δεν έχει αναφερθεί παρόμοιο περιστατικό σε άλλες χώρες.

Η επαρχεία Kanagawa ανακοίνωσε επίσημα ότι ο εγχώριος διανομέας του εμβολίου, η Takeda Pharmaceutical Co Ltd (4502.T), είχε συλλέξει το φιαλίδιο με τον ύποπτο μολυσματικό παράγοντα και ότι περίπου 3.790 άτομα είχαν ήδη λάβει εμβόλια από την ίδια παρτίδα. Οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Moderna σταμάτησαν προσωρινά σε δύο άλλες περιοχές αυτήν την εβδομάδα. Η Takeda δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα σχολίου για το περιστατικό της Kanagawa.

Η εταιρεία δημοσίευσε μια ανακοίνωση στον ιστότοπο της την Τετάρτη λέγοντας ότι σε σπάνιες περιπτώσεις κατά την κατασκευή, το υλικό από καουτσούκ που έχει το πώμα μπορεί να αναμιχθεί στο διάλυμα του εμβολίου. Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας, επικαλούμενο έρευνα από την Takeda, δήλωσε την Τετάρτη ότι το φιαλίδιο που στάλθηκε στην Kanagawa ήταν από διαφορετική παρτίδα από τις άλλες παρτίδες και το υλικό από καουτσούκ φαίνεται να έχει μπει σε αυτό κατά τη διαδικασία κατασκευής.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments