Αρχική Uncategorized Οι μεταγραφές όλων των σκόρερ του Euro 2020!

Οι μεταγραφές όλων των σκόρερ του Euro 2020!

1
Dodekanisos

Αυτό το καλοκαίρι τα είχε όλα! Μια ξέφρενη μεταγραφική περίοδος με μεγάλα ονόματα να αλλάζουν συλλόγους και να βομβαρδίζουν συνεχώς τα πρωτοσέλιδα… Μέσι, Ρονάλντο, Ντοναρούμα, Γκριεζμάν! Και φυσικά, ένα συγκλονιστικό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με πολλές εκπλήξεις, συναρπαστικούς αγώνες και όμορφα γκολ. Εμείς θα προσπαθήσουμε να συγχωνεύσουμε αυτά τα δυο. Δηλαδή, θα μιλήσουμε για τις μεταγραφές όλων των σκόρερ του φετινού Γιούρο! Η ταξινόμηση τους θα γίνει με βάση την χώρα στην οποία αγωνίζονται από εδώ και στο εξής. Πάμε να ξεκινήσουμε!

 

Ιταλία

Δεν γίνεται να μην ξεκινήσουμε από την Ιταλία, την νικήτρια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Επίσης δεν γίνεται να μην αναφερθούμε αρχικά στον άνθρωπο που σκόραρε το πρώτο επίσημο γκολ στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Αυτογκόλ μεν, αλλά δεν παύει να θεωρείται σκόρερ. Ο Μερίχ Ντεμιράλ θα αγωνίζεται στην Αταλάντα την νέα σεζόν, ως δανεικός από την Γιουβέντους, σπεύδοντας να καλύψει το κενό που άφησε ο Ρομέρο.

Η μεγαλύτερη επιβράβευση ήρθε για τον Μάνουελ Λοκατέλι. Καλύτερος παίκτης στο ματς με την Ελβετία με δυο γκολ, πρωταθλητής Ευρώπης με συμμετοχή στον τελικό και τέλος, μεταγραφή στην Μεγάλη Κυρία της Ιταλίας. Θα βρίσκεται ως δανεικός στην Γιουβέντους μέχρι τον Ιούνιου του 23’ από την Σασουόλο.

Ο Ντένζελ Ντάμφρις συστήθηκε στο ποδοσφαιρικό κοινό, μέσα από τις εξαιρετικές εμφανίσεις του με την Ολλανδία. Δυο συνεχόμενα τέρματα με Ουκρανία (το νικητήριο) και Αυστρία. Η μεταγραφή του ήταν δεδομένη, το θέμα ήταν το που θα πάει. Η Ίντερ εν τέλει, τον απέκτησε από την Αιντχόβεν για 12 εκατομμύρια ευρώ, ξεπερνώντας το εμπόδιο της Έβερτον.

Το γκολ αν και πανέμορφο επισκιάστηκε από τον απρεπή πανηγυρισμό. Ο λόγος φυσικά για τον Μάρκο Αρναούτοβιτς που επιστρέφει στην Ευρώπη για λογαριασμό της Μπολόνια. Ο 32χρονος επιθετικός κόστισε 3 εκατομμύρια ευρώ προερχόμενος από την κινέζικη Σανγκάι Πορτ. Στο ντεμπούτο στην Σέριε Α βρήκε δίχτυα στην νίκη της ομάδας του με 3-2 επί της Σαλερνιτάνα

Ο Λοκατέλι επίσημα στην Γιουβέντους

Αγγλία

Η φιναλίστ του Γιούρο 2020. Στο Νησί υπήρξε έντονη μεταγραφική δραστηριότητα, με τσουβάλια από λεφτά στο τραπέζι και τιτάνες του ποδοσφαίρου στους Μπιγκ 6. Φυσικά, η ηχηρότερη μεταγραφή στην Αγγλία, είναι η επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο τοπ σκόρερ της διοργάνωσης με 5 γκολ θα γυρίσει στην ομάδα που τον άνδρωσε ποδοσφαιρικά έπειτα από 12 χρόνια. Οι Κόκκινοι Διάβολοι μπήκαν σφήνα στις διαπραγματεύσεις του Πορτογάλου με τους αντίζηλους συμπολίτες τους και τον άρπαξαν για 15 εκατομμύρια ευρώ και δυο χρόνια συμβόλαιο.

Μια ακόμα επιστροφή που πολυσυζητήθηκε είναι αυτή του Ρομέλου Λουκάκου. Ο κορυφαίος γκολτζής του Βελγίου μπορεί να έχασε την μάχη για το χρυσό παπούτσι στο Γιούρο (4 γκολ) κέρδισε, όμως μια δαπανηρή μεταγραφή στην αγαπημένη του Τσέλσι. Τα 115 εκατομμύρια των Λονδρέζων τον έκαναν τον πιο ακριβό παίκτη στην ιστορία της Αγγλίας.

Υπάρχει ακόμα μια επιστροφή, που ενδεχομένως λίγοι να γνωρίζουν. Ο Νίκολα Βλάσιτς το 2017 αγωνιζόταν στην Έβερτον. Το 19’ μεταγράφηκε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για 23 εκατομμύρια ευρώ. Αγωνίστηκε ως βασικός σε όλα τα ματς της Κροατίας στο Γιούρο, σκόραρε κόντρα στην Σκωτία ετοίμασε βαλίτσες για Λονδίνο κι υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο με την Γουέστ Χαμ για 30 εκατομμύρια ευρώ. Κι είναι μόλις 23!

 Το είπαμε και προηγουμένως, τα αυτογκόλ όσο οδυνηρά κι αν είναι δεν παύουν να είναι γκολ. Κι ο Ζουράι Κούτσκα κατάφερε να βάλει ένα στην ήττα της Σλοβακίας επί της Ισπανίας. Κατάφερε, όμως, να πάρει και μια μεταγραφή στην Γουότφορντ, ως δανεικός από την υποβιβασμένη Πάρμα.

Η τελευταία μέρα των μεταγραφών έμελλε να ανεβάσει κατηγορία και τον Κόνορ Ρόμπερτς. Για όσους δεν τον γνωρίζουν, είναι ο μπακ της Ουαλίας που σκόραρε το δεύτερο γκολ στον αγώνα με την Τουρκία κι έβαλε τα θεμέλια για την πρόκριση στους 16. Πλέον από την Τσάμπιονσιπ και την Σουόνσι θα αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ και την Μπέρνλι!

Η επιστροφή του Ρονάλντο στην Γιουνάιτεντ

Ισπανία

Η Μπαρτσελόνα πρόσθεσε στο δυναμικό της πολλούς πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές για να καλύψει την χασούρα των Μέσι και Γκριεζμάν. Ο Αργεντίνος πήγε να βρει τον φίλο του Νειμάρ στο Παρίσι, ενώ ο Γάλλος επέστρεψε στο Γούαντα Μετροπολιτάνο την παλιά του γειτονιά. Ο σκόρερ της ισοφάρισης στον αγώνα με την Ουγγαρία, θα βρεθεί δανεικός για έναν χρόνο στην Ατλέτικο, στην προσπάθεια του να βρει τον καλό του εαυτό.

Το κενό που δημιουργήθηκε στην Βαρκελώνη, κλήθηκαν να καλύψουν οι Αγκουέρο, Ντε Γιονκ και Ντεπάι. Ο τελευταίος παρέχει, μέχρι στιγμής, σημαντική βοήθεια στους μπλαουγκράνα, ξελασπώνοντάς τους όποτε χρειαστεί. Ως τώρα, μετράει τα ίδια στατιστικά με αυτά στο Γιούρο, δυο γκολ και μια ασίστ.

Η Μπαρτσελόνα έκανε σπουδαίες μεταγραφικές κινήσεις και μάλιστα, χωρίς να δαπανήσει πολλά. Εξίσου καλές επιλογές έκανε κι η συνάδελφος της, Σεβίλλη. Με μόλις 6 εκατομμύρια ευρώ, κατάφερε να εξασφαλίσει την υπογραφή του Τόμας Ντιλέινι. Ο Δανός μέσος, που σκόραρε το γκολ υπ’αριθμόν 130 στο Γιούρο, έπαιζε μέχρι πρότινος στην Ντόρτμουντ της Βεστφαλίας. 

Η επιστροφή του Γκριεζμάν στην Ατλέτικο

Πορτογαλία

Παραμένουμε στην Ιβηρική Χερσόνησο. Εκεί, όπου οι πρωταθλητές Πορτογαλίας κατάφεραν να κλείσουν ένα πολύ ισχυρό ντιλ. Ο Πάμπλο Σάραμπια, αν και έβγαλε μάτια με την Ισπανία και σκόραρε δις δεν υπολογίζεται από την Παρί που ασφυκτιεί μεσοεπιθετικά. Ωστόσο, θα ενταχθεί ως δανεικός στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Η συμπολίτισσα Μπενφίκα στην προσπάθεια της να ισχυροποιηθεί στην επίθεση υπέγραψε τον ενθουσιώδη επιθετικό της Ντιναμό Κιέβου Ρομάν Γιάρεμτσουκ. Ο Ουκρανός επιθετικός ενθουσίασε με το εκρηκτικό δίδυμο που δημιούργησε με τον Γιαρμολένκο, σκοράροντας και 2 γκολ. Ο 25χρονος υπέγραψε για 17 εκατομμύρια από την Γκέντ.

Το αντίο του Σαράμπια στην Παρί

 

Γαλλία

Στην Γαλλία τα πάντα επισκιάστηκαν από τις μεταγραφές της Παρί. Φυσικά το μεγαλύτερο βάρος έπεσε σε αυτήν του Λιονέλ Μέσι, παρόλα αυτά υπήρχαν και κάποια κρυφά διαμαντάκια. Ανάμεσα τους ο Τζίτζι Βαινάλντουμ, τοπ σκόρερ της ομάδας του στο Γιούρο. Ο Ολλανδός μέσος αφέθηκε ελεύθερος από την Λίβερπουλ, πολιορκήθηκε στενά από την Μπαρτσελόνα, αλλά κατέληξε στο Παρίσι. Πάντως κατάφερε να υπάρξει συμπαίκτης του Αργεντίνου σούπερ σταρ.

Σπουδαίες μεταγραφές, κατάφεραν να γίνουν και εκτός Παρισιού. Ο καλύτερος παίκτης της Ελβετίας Σερντάν Σακίρι, υπέγραψε για λογαριασμό της Λιόν. 6 εκατομμύρια το κόστος του πρώην παίκτη της Λίβερπουλ συν άλλα 5 εκατομμύρια υπό προϋποθέσεις.

Νέος παίκτης της Παρί ο Βαινάλντουμ

Λοιπά πρωταθλήματα

Πρώτη θέση ανήκει δικαιωματικά στον Φόρσμπεργκ. Εξαιρετική η πορεία του τόσο στην Λειψία, όσο και στην Σουηδία, όπου και πέτυχε 4 τέρματα. Ο νυν τεχνικός της Μπάγιερν, Τζούλιαν Νάγκελσμαν ήθελε διακαώς τον πρώην παίκτη του. Πλέον ξανασμίγουν στην Βαυαρία έναντι 15 εκατομμυρίων και 4ετούς συμβολαίου.

Συμπαίκτης του Δημήτρη Κολοβέτσιου είναι και επίσημα ο Μάριο Γκαβράνοβιτς. Ο άνθρωπος που έκανε το 3-3 με την Γαλλία, γράφοντας αργότερα ιστορία με την Ελβετία, υπέγραψε στην Καισέρισπορ από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Τελευταίος σκόρερ του Γιούρο σε αυτήν την λίστα ο Εζγιάν Αλιόσκι, που υπέγραψε με την αραβική Αλ Αχλί. Έμεινε ελεύθερος από την αρμάδα του Μαρτσέλο Μπιέλσα στην Λιντς, φέτος το καλοκαίρι. 

Σμίξιμο με τον Νάγκλεσμαν στην Μπάγιερν, ο Σάμπιτσερ

Για περισσότερα παρόμοια άρθρα κάνε ένα κλικ ΕΔΩ!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] σταματάει να μας εκπλήσσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο καθώς στο ντεμπούτο του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ […]