“Η σύγκρουση στην Ουκρανία σχεδιάστηκε από τις ΗΠΑ”

0
Dodekanisos

Νέα «επίθεση» προς τη Δύση εξαπέλυσε με δηλώσεις που έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Γυρίζοντας το χρόνο κάποια χρόνια πίσω επεσήμανε πως «οι ΗΠΑ ήταν υπεύθυνες για την ενορχήστρωση του πραξικοπήματος του 2014 στην Ουκρανία που ανέτρεψε τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανούκοβιτς και τελικά οδήγησε στην τρέχουσα σύγκρουση. Οι ΗΠΑ «σχεδίασαν και οργάνωσαν τα πάντα, ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες παρακολούθησαν σιωπηλά και προσποιήθηκαν ότι δεν γνώριζαν τι συνέβαινε. Η Ουάσιγκτον έχει ανάγκη να δημιουργεί μια σύγκρουση για τους δικούς της σκοπούς» επεσήμανε ο Πούτιν.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε για μια ακόμα φορά να κατηγορήσει τη Δύση για «κοντή μνήμη»
επισημαίνοντας τις συμφωνίες του Μινσκ του 2015, οι οποίες μεσολάβησαν, από τη Ρωσία, τη Γερμανία και τη Γαλλία και είχαν σχεδιαστεί για τον τερματισμό των εχθροπραξιών. Η Δύση «δεν είχε καμία πρόθεση» να εφαρμόσει τις συμφωνίες, οι οποίες ο Πούτιν είπε ότι «υπεγράφηκαν και ξεχάστηκαν αμέσως», είπε.

Η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν παραδέχτηκαν αργότερα ότι οι συμφωνίες ήταν ένα στρατηγικό τέχνασμα που στόχευε να αγοράσει περισσότερο χρόνο στην Ουκρανία για να προετοιμαστεί για μια σύγκρουση με τη Ρωσία. Σε μια συνέντευξη στο CNN το 2015 και ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα παραδέχτηκε επίσης ανοιχτά ότι οι ΗΠΑ «μεσολάβησαν σε μια συμφωνία για τη μεταβατική εξουσία στην Ουκρανία».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments