“Η στάση της Πολωνία μπορεί να οδηγήσει στον Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο”

0
Dodekanisos

To καμπανάκι του κινδύνου για τις ενέργειες της Πολωνίας χτύπησε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού συμβουλίου Ασφαλείας Νμίτρυ Μεντβέντε με άρθρο του σε Ρωσική εφημερίδα. Ούτε λίγο, ούτε πολύ επεσήμανε πως με τη στάση της η Πολωνία μπορεί να οδηγηθεί σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσιά και τη Λευκορωσία και εν συνεχεία να ξεκινήσει ο Γ’ Παγκόσμιος πόλεμος!

«Η στρατιωτική παρουσία της Πολωνίας στην Ουκρανία μπορεί να πυροδοτήσει μια άμεση σύγκρουση μεταξύ της Βαρσοβίας και της Λευκορωσίας και της Ρωσίας. Σε αυτή την περίπτωση, η συμμαχική ομάδα θα δώσει την κατάλληλη απάντηση για να αποτρέψει απειλές που πηγάζουν από τις κακές φιλοδοξίες του πολωνικού κατεστημένου».

«Οι απερίσκεπτες ενέργειες της Πολωνίας, εάν υποστηριχθούν βιαστικά από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, μπορεί να έχουν εκτεταμένες επικίνδυνες συνέπειες για ολόκληρο τον κόσμο. Και τότε η Πολωνία θα εκπληρώσει τον ρόλο της «ύαινας της Ευρώπης» που εξαπέλυσε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», σημείωσε.

«Χρησιμοποιώντας την ουκρανική σύγκρουση ως κάλυψη, η Πολωνία συνεχίζει τον αγώνα της για έναν αιώνα για μια από τις ηγετικές θέσεις στην Ευρώπη και το σύστημα της συλλογικής Δύσης. Στόχος της είναι να αποκτήσει συγκεκριμένους καρπούς της επιθετικής γεωπολιτικής της στρατηγικής, ακόμη και με το κόστος των θανατηφόρων συνεπειών για τους γείτονες της Πολωνίας και ακόμη και για την ίδια».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments