«Η Ρωσία δεν είναι εχθρός μας, κάντε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις»

0
Dodekanisos

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρέπει να θεωρεί τη Ρωσία εχθρό, δήλωσε ο βρετανός πολιτικός, ηγέτης του κόμματος Heritage David Courten (Ντέιβιντ Κέρτεν). Η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να τερματιστεί μέσω ειρηνικών διαπραγματεύσεων, πρόσθεσε ο πολιτικός. Προέτρεψε επίσης τη Δύση να μην κλιμακώσει τη σύγκρουση.
«Η κατάσταση στην Ουκρανία μπορεί να αποκλιμακωθεί και να ολοκληρωθεί εάν όλοι συγκεντρωθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και συζητήσουν ειρηνευτικές συμφωνίες», είπε ο Courtin.

Πριν μερικές ημέρες πάντως, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων Πάτρικ Σάντερς κάλεσε τους Βρετανούς να είναι έτοιμοι να υπηρετήσουν στον στρατό σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Ρωσία. Και ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε πως δεν βλέπει ακόμη απειλή επίθεσης από τη Ρωσική Ομοσπονδία στο έδαφος του ΝΑΤΟ, αλλά «σε πέντε έως οκτώ χρόνια είναι πιθανό ένα διαφορετικό σενάριο».

Ο διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, Σεργκέι Ναρίσκιν, σε συνέντευξή του σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, εξέφρασε την άποψη ότι οι δηλώσεις για υποτιθέμενα σχέδια για ρωσική επίθεση στο ΝΑΤΟ είναι ένας πόλεμος πληροφοριών για να δικαιολογήσει την τρέχουσα υβριδική επιθετικότητα της Δύσης κατά της Ρωσίας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments