Το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι είναι λίγες ημέρες μακριά και η Ρόδος ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους καλύτερους νέους σκακιστές από όλο τον κόσμο. 

Με υπερηφάνεια, ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου “ΙΠΠΟΤΗΣ”, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΔΟΠΑΡ), συνδιοργανώνουν αυτό το σημαντικό διεθνές γεγονός σκακιού, υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIDE).

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν από τις 13 έως τις 23 Απριλίου 2022, και οι συμμετοχές που έχουν επικυρωθεί 15 ημέρες πριν την έναρξη είναι 470  παιδιά  και πάνω από 1000 επισκέπτες (με συνοδούς) από πάνω από 51 χώρες.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο πολυτελές 5 αστέρων Ξενοδοχείο Rodos Palace στην Ρόδο και αναμένεται να φιλοξενήσουν πάνω από 600 σκακιστές από 60 χώρες. 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εξασφάλισε την φιλοξενία, για την συμμετοχή τους στο τουρνουά, σε 30 παιδιά από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα, επιδεικνύοντας έτσι την υποστήριξή της στην ανάπτυξη του αθλητισμού και την προώθηση του πολιτισμού στην περιοχή.

Εκτός από τη σκακιστική ανταγωνιστικότητα, τα παιδιά θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα αξιοθέατα και τις ομορφιές της Ρόδου και του νησιού των Ιπποτών, αφού προγραμματίζονται εκδρομές και εκδηλώσεις για τους σκακιστές και τους συνοδούς τους.

Η διοργάνωση του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος Σκάκι δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τη στήριξη των χορηγών της. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Ξενάκης Αυτοκίνητα, J&D Rent a Car, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, Rodos Palace Hotel, AtHolidays, Diagoras Radio TAXI, και Παπαδημητρίου Λογιστικό Γραφείο για τη στήριξή τους σε αυτό το μοναδικό γεγονός.

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι και αναμένουμε με ανυπομονησία την έναρξή του στις 14 Απριλίου. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους νέους σκακιστές να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να ανταλλάξουν ιδέες και να συναντήσουν άλλους σκακιστές από όλο τον κόσμο.

Το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι είναι μια εκδήλωση που αξίζει να παρακολουθήσετε, είτε ως σκακιστής είτε ως θεατής. Προσκαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να υποστηρίξουν τους σκακιστές από όλες τις χώρες του κόσμου που θα συμμετέχουν σε αυτό το μοναδικό γεγονός στη Ρόδο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του τουρνουά στη διεύθυνση wscc2023.ippotis.com.

Φώτο Niki Riga

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments