Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Τα fake news και το… απωθημένο του Άκη Σκέρτσου

Τα fake news και το… απωθημένο του Άκη Σκέρτσου

0
Dodekanisos

Ο Άκης Σκέρτσος, υπουργός Επικρατείας, υποστήριξε σε απόσπασμα από την ομιλία του στο Athens Health Summit που διοργάνωσε και δημοσίευσε η «Καθημερινή», ότι «η Ελλάδα εμφανίζει μηδενική ή χαμηλή υπερβάλλουσα θνησιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, όπως και κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου του 2021». Ωστόσο πρόκειται για ένα τεράστιο ψέμα. Επιπροσθέτως τα fake news του Άκη Σκέρτσου μπορεί να διαψεύσει κανείς μέσω π.χ. της Eurostat ή του ECDC ή του ourworldindata. 

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι η Ελλάδα όχι μόνο βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις σε θανάτους από κορονοϊό ανά εκατομμύριο πληθυσμού πανευρωπαϊκά, αλλά ως προς την πλεονάζουσα θνησιμότητα (excess mortality) βρίσκεται σταθερά σχεδόν όλο το 2021 πάνω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο εξαιτίας και της μετατροπής του ΕΣΥ σε σύστημα μίας νόσου. Ειδικά από τον Μάιο και έπειτα η Ελλάδα -δυστυχώς- έχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ευρώπη.

Σε συνέχεια του ίδιου άρθρου, ο υπουργός Επικρατείας, εκφέρει άποψη ιατρού και δίνει εξήγηση και στο γιατί η Ελλάδα έχει πάρα πολλούς θανάτους από κορονοϊό. Κατά τον κ. Σκέρτσο η Ελλάδα είναι μία χώρα μόνο ηλικιωμένων, καθώς το 28% του πληθυσμού είναι άνω των 60 ετών. Ο Άκης Σκέρτσος, δίνει λοιπόν τρεις εξηγήσεις για τους θανάτους με ανάρτησή του στο Facebook:

«Η ένταση των θανάτων την τελευταία περίοδο  συμβαίνει για τρεις λόγους:

α) Έχουμε τον δεύτερο πιο γερασμένο πληθυσμό στην Ευρώπη ως ποσοστό γενικού πληθυσμού,28% του πληθυσμού μας είναι άνω των 60 ετών.

β) Ταυτόχρονα ένα 17% των Ελλήνων άνω των 60 ετών δεν έχει ακόμη κάνει το εμβόλιο.

γ) Και τρίτον, όπως γνωρίζουμε ο κορονοϊός είναι μια ασθένεια που πλήττει και νέους αλλά πολύ περισσότερο τους ηλικιωμένους. 9 στους 10 θανάτους αφορούν ανθρώπους άνω των 60 ετών με υποκείμενα νοσήματα.

Εν ολίγοις ο υπουργός Επικρατείας θεωρεί ηλικιωμένους όλους τους άνω των 60 ετών! Τι κι αν πρόκειται για ανθρώπους σε παραγωγική ηλικία, ο Άκης Σκέρτσος έχει βγάλει το «επιστημονικό συμπέρασμα», βάζοντας τα γυαλιά σε πνευμονολόγους, εντατικολόγους και λοιμωξιολόγους.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Σκέρτσος έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο ΑΠΘ. Όμως φαίνεται ότι το μεγάλο του απωθημένο ήταν να σπουδάσει ιατρική. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments