Αρχική Επικαιρότητα Χιλιάδες πολίτες στην Τσεχία διαμαρτυρήθηκαν για τα περιοριστικά μέτρα

Χιλιάδες πολίτες στην Τσεχία διαμαρτυρήθηκαν για τα περιοριστικά μέτρα

0
Dodekanisos

Στην Τσεχία και ειδικότερα στην πρωτεύουσα της, την Πράγα, ξεχύθηκαν χιλιάδες πολίτες για να διαμαρτυρηθούν για τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης όσον αφορά την αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Οι διαμαρτυρόμενοι αποτελούνταν από μέλη μέλη και υποστηρικτές ορισμένων πολιτικών κομμάτων και ομάδων που δεν κατάφεραν να κερδίσουν κάποια κοινοβουλευτική έδρα στις εκλογές του προηγούμενου μήνα. Οι διαδηλωτές δεν εμφανίστηκαν χωρίς προστατευτικές μάσκες, αλλά ούτε ακολούθησαν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης. Μάλιστα παρά την απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ, η μπύρα έρρεε άφθονη. 

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο των ΗΠΑ, ήταν η τρίτη πορεία διαμαρτυρίας τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην Τσεχία. Στο πάρκο Letna της Πράγας, οι διαδηλωτές φώναξαν «Ελευθερία!» και «Χορτάσαμε!». Ενώ κρατούσαν πανό κατά των εμβολιασμών, στα οποία αναγραφόταν η πρόταση: «Το σώμα μου επιλογή μου». Καθώς και «Σταματήστε τον φασισμό του Covid».

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι η Τσεχία, σημειώνει επανειλημμένα ρεκόρ σε νέες καθημερινές μολύνσεις. Τα κρούσματα είχαν φτάσει σχεδόν 28.000 την Πέμπτη (25/11). Το ποσοστό μόλυνσης ήταν 1.191 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες επτά ημέρες. Συνολικά, η Τσεχία των 10,7 εκατομμυρίων έχει καταγράψει πάνω από 2,1 εκατομμύρια περιπτώσεις με 32.837 θανάτους που σχετίζονται με τον κορονοϊό. Παράλληλα, έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού από πολλές άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η τσεχική κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 30 ημέρες και επέβαλε πρόσθετους περιορισμούς για τον κορονοϊό την Παρασκευή (26/11) στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει το κύμα. Μεταξύ αυτών, όλες οι Χριστουγεννιάτικες αγορές σε όλη τη χώρα απαγορεύτηκαν! Ταυτόχρονα τα μπαρ, τα εστιατόρια, τα νυχτερινά κέντρα, οι ντισκοτέκ και τα καζίνο πρέπει να κλείνουν στις 10 μ.μ. Ο αριθμός των ατόμων σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στην Τσεχική Δημοκρατία περιορίζεται πλέον σε 1.000 που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από τον COVID-19. Ενώ όλες οι άλλες δημόσιες συγκεντρώσεις μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο έως και 100 επισκέπτες, από 1.000.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments