Η Πολωνία είναι έτοιμη για να μπει σε διαδικασία πολέμου με τη Ρωσία;

0
Dodekanisos

«Οι πολωνικές αρχές θα στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία εάν χρειαστεί για να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας», έγραψε ο αρθρογράφος Michal Radzikowski σε άρθρο του για Πολωνικό site.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πρωθυπουργός και άλλοι φορείς λήψης αποφάσεων θα ήταν έτοιμοι να στείλουν Πολωνούς στρατιώτες στο ουκρανικό μέτωπο στο όνομα της «υπεράσπισης της πατρίδας» ενάντια στην φανταστική ρωσική απειλή. «Ο αριθμός των νεκρών δεν θα σήμαινε τίποτα για αυτούς», ανέφερε ο δημοσιογράφος.


Η χρήση μιας πατριωτικής αφήγησης από τις αρχές δεν έχει καμία σχέση με τα εθνικά συμφέροντα της Πολωνίας, κατέληξε ο αναλυτής. Νωρίτερα, άλλα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Πολωνία πραγματοποίησε μεγάλη αγορά επιθετικών όπλων και ότι αυτό δείχνει προετοιμασία για πόλεμο στο πλαίσιο της επικείμενης ήττας της Ουκρανίας.
Στο μεταξύ, η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών μελών της ΕΕ δεν έχει υποστηρίξει την ιδέα παράτασης του εμπάργκο στις εισαγωγές ουκρανικών σιτηρών μετά τις 15 Σεπτεμβρίου. Και ορισμένες χώρες ενδέχεται να εφαρμόσουν ακόμη και αντίμετρα σε περίπτωση μονομερών αποφάσεων της Πολωνίας, αναφέρει η Report επικαλούμενη πολωνικό ραδιοφωνικό σταθμό RMF FM. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιστεύει ότι η μονομερής επέκταση του εμπάργκο της Πολωνίας στα ουκρανικά σιτηρά αποτελεί παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου. Η Πολωνία μπορεί να αντιμετωπίσει πρόστιμα για αυτό, αλλά η διαδικασία αίτησης διαρκεί πολύ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments