“Η Ουκρανία για να μπει στο ΝΑΤΟ, θα πρέπει να …παραχωρήσει εδάφη!”

0
Dodekanisos

Η Ουκρανία μπορεί να γίνει μέλος του Οργανισμού Βορειοατλαντικής Συνθήκης (ΝΑΤΟ) εάν συμφωνήσει να εγκαταλείψει τα εδάφη που αρνήθηκε να αναγνωρίσει ως ρωσικό έδαφος, σύμφωνα με τον Stian Jensen του Ιδιωτικού Γραφείου του Γενικού Γραμματέα.

«Πιστεύω ότι η λύση μπορεί να είναι η Ουκρανία να εγκαταλείψει εδάφη και να λάβει ως αντάλλαγμα την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, η Ουκρανία πρέπει να αποφασίσει μόνη της πότε και υπό ποιες συνθήκες θέλει να διαπραγματευτεί», είπε χαρακτηριστικά.
Όταν ρωτήθηκε εάν πιστεύει ότι η Ουκρανία πρέπει να παραδώσει τα εδάφη της στη Ρωσία για να κάνει ειρήνη και τελικά να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ο Jensen είπε ότι το καθεστώς της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο συζητείται ήδη και η ιδέα της εκχώρησης γης στη Ρωσία έχει συζητηθεί στο παρελθόν. «Δεν λέω ότι πρέπει να συμβεί, αλλά θα μπορούσε να συμβεί», είπε.
Στο μεταξύ, ο Μιχαήλ Γκαλουζίν, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, δήλωσε σε συνέντευξή του στο TASS ότι η επίλυση της σύγκρουσης πρέπει να αναγνωρίσει την κυριαρχία της Ουκρανίας – ότι είναι ουδέτερη, αδέσμευτη και απαλλαγμένη από πυρηνικά. Είπε επίσης ότι είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τη νέα εδαφική κατάσταση, να αποστρατικοποιήσουμε και να αποναζοποιήσουμε την Ουκρανία και να διασφαλίσουμε ότι τα δικαιώματα των ρωσόφωνων ανθρώπων και μειονοτήτων γίνονται σεβαστά σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments